Kui eelmise nädala WTA edetabelis oli venelanna 690 punktiga 91. kohal, siis uuest pingereast teda enam ei leia. Viimased punktid sai Šarapova tabelisse eelmise aasta oktoobris Singapuri turniirilt.

"Šarapova eemaldati edetabelist tehnilistel põhjustel. Ta kaotas koha, sest ta pole sel aastal mänginud miinimumnõudena ette nähtud kolmel turniiril," selgitas Venemaa Tenniseliidu asepresident Aleksei Selivanenko.

"Kui ta mängib järgmisel aastal kolmel turniiril, kantakse ta tabelisse tagasi. Ja kindlasti pääseb ta erikutsetega kõigile suurturniiridele," on Selivanenko kindel.

Venelanna patustas tänavusel Australian Openil meldooniumiga, mis kanti keelatud ainete nimekirja käesoleva aasta 1. jaanuarist. Kuna venelannale algselt määratud 2-aastane võistluskeeld lühendati 15-le kuule, pääseb Šarapova uuesti turniiridele mängima järgmise aasta 25. aprillist.

Täna avaldatud maailma edetabelit juhib Angelique Kerber Serena Williamsi ja Agnieszka Radwanska ees. Eesti esinumber Anett Kontaveit on kolmekohalise tõusu järel 118., Kaia Kanepi on 299. ja Valeria Gorlats 893. kohal.