Kauaihaldatud 22. Suure Slämmi tiitlit jahtinud Williams finaalis midagi juhuse hooleks ei jätnud. Mõlemas setis vajas maailma esireket ühte servimurret, et võita oma seitsmes Wimbledoni tiitel ning jõudmaks oma karjääris erakordse verstapostini. Finaalis Kerberile kõigest ühe murdepalli lubanud ameeriklanna jõudis Margaret Courti kõigi aegade absoluutsest tenniserekordist kahe tiitli kaugusele. Kas 34-aastasel Williamsil õnnestub austraallanna rekord purustada ja tõusta läbi aegade parimaks naistennisistiks, näitab juba tulevik.

Meeste üksikmängu finaalis kohtuvad Murray ja freshman Raonic

Wimbledoni meeste üksikmängu tänases finaalis (algus kl 16) kohtuvad turniiri kolme aasta tagune tšempion šotlane Andy Murray ja 25-aastane Milos Raonic Kanadast. Raonic astub üles oma karjääri esimeses Suure Slämmi turniiri finaalis, Murray üheteistkümnendas. Suure Slämmi tiitleid on Murray’l ette näidata kaks ja lisaks võitis ta samal All England Clubi peaväljakul neli aastat tagasi Londoni olümpiakulla. Käesoleval aastal on Murray finaali jõudnud kõigil kolmel Suure Slämmi turniiril. Nii Melbourne’is kui ka Pariisis pidi Murray tiitlimatšis tunnistama Novak Djokovici paremust.

Omavahelistes kohtumistes juhib Murray võitudega 6-3, ta on võitnud lausa viis viimast omavahelist matši Raonici vastu. Viimane võit Queen’s Clubi finaalis Londonis vähem kui kuu aega tagasi on meeste ainus omavaheline matš murul ja selle võitis Murray napilt kolmes setis.

Tänase finaali võtmetegur saab olema Andy Murray servitõrje. Poolfinaalis suutis Roger Federer Raonici võimsat pallingut enamjaolt vaid tagasi mängu lõigata. Murray hakkab pea igal võimalusel kasutama kaetud blokk-tõrjet, mis ei tohiks anda Raonicile aega ja võimalust oma järgmine löök eestkäe alla ümber joosta ja sealt kohe rünnata. Lisaks on Murray liikumine platsil Federeri omast tunduvalt parem. Kui tõrjed Murrayl täna õnnestuvad, võidab šotlane oma teise Wimbledoni tiitli. Lisategur saab kindlasti olema alati viisakas kuid siiski oma mehele tuliselt kaasa elav Wimbledoni publik. Kui Raonic suudab selle lisapinge all hästi toime tulla ja omakorda Murray enesekindluse kõikuma lüüa, võime näha suurüllatust Raonici võidu näol. Ülimalt oluline on esimese seti võit, kuid seda ennekõike just Raonici jaoks.

Kenneth Raisma mängib täna Wimbledoni noormeeste paarismängu finaalis

Juba teist korda sel aastakümnel on Eesti noortennisist jõudnud Suure Slämmi turniiri finaali. Teisena paigutatud Kenneth Raisma ja kreeklane Stefanos Tsitsipas kohtuvad täna kõrgeima asetusega Kanada paari Felix Auger-Aliassime / Denis Shapovaloviga poisteturniiri paarismängu finaalis. Kivi kotti!

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.