Ukse tegid lahti peale Maria Šarapova dopinguga vahele jäämist venelaste esinumbriks tõusnud Svetlana Kuznetsova ja ameeriklanna Sloane Stephens. Turniiri 13. ja 18. asetus pakkusid tõelise trilleri, millest lõpuks väljus võitjana kogenud Kuznetsova. Otsustavas setis neljateistkümmet geimi vajanud Kuznetsova-Stephensi mäng jäi naiste osas ka päeva ainsaks põnevusetenduseks. Nii Ekaterina Makarova, Elena Vesnina kui ka Anastasia Pavljutšenkova alistasid oma vastased kahes setis. Traditsioonidevastaselt mängupäevana olnud turniiri esimese nädala pühapäev tõi seega venelannadele 4 mängust 4 võitu. Maailma esireket Serena Williams andis Annika Beckile kahe seti peale kõigest 3 geimi ning Coco Vandeweghe lükkas auti turniiri kuuenda asetuse Roberta Vinci Itaaliast.

Isner lahkus seekord maratonmatši kaotajana

Eilsetest meeste üksikmängudest oli kõige kaasahaaravam servikahuri John Isneri ja Jo-Wilfried Tsonga vaheline kolmanda ringi kohtumine. Kuus aastat tagasi läbi aegade pikima, üle 11-tunnise tenniselahingu võitnud John Isner lahkus seekord väljakult kaotajana. Tsonga jäi otsustavas viiendas setis lõpuks peale numbritega 19-17. Seejuures päästis prantslane seisul 15-16 oskusliku tagantkäelendpalliga ka ühe ameeriklase matšpalli. Mäng kestis ligemale neli ja pool tundi, millest viimane sett pea poole koguajast. Tsonga viiesetiliste mängude saldo Wimbledonis on hirmuäratav, kuus võitu kuuest! Pranstsusmaa imelist spordipäeva jäid veel tähistama Richard Gasquet’ jõudmine kaheksandikfinaali ja Lucas Pouille’i võit Juan Martin Del Potro üle. Delpo eilses neljandas setis oma mängu kordagi käima ei saanudki.

Täna selguvad Wimbledonis kõik üksikmängude veerandfinalistid

Täna peetakse Wimbledonis neljanda ringi kohtumised ja selguvad kõik tänavused veerandfinalistid. Kaks peaväljakut toovad naisteturniiril publikuni kolm maiuspala. All England Clubi suurimal staadionil kohtub 21 Suure Slämmi turniiri võitja Serena Williams Svetlana Kuznetsovaga. Kahe neljandat kümmet käiva naise vahel tõotab tulla vihane andmine, kus maailma esireket venelannat mütsiga lööma kindlasti ei lähe. Pisut enam kui 3 kuud tagasi Miamis omavahel kohtudes jäi peale just Kuznetsova. Väljakul nr . 1 alustavad võistluspäeva Simona Halep ja Madison Keys. Mõlemad tennistid kuuluvad maailma absoluutsesse tippu, kuid pole suutnud Suure Slämmi turniiridel oma täit potentsiaali veel realiseerida. Kohe pärast rumeenlanna ja ameeriklanna vastasseisu tulevad platsile Serena vanem õde Venus Williams ja maailma 12. reket Carla Suarez Navarro. Elava legendi staatuses Venus Williams ja Navarro on varem kohtunud kuuel korral, omavaheliste mängude seis on intrigeerivalt viigis 3-3.

Meeste tänastest kaheksandifinaalidest peaks eeldatavalt suurema huviga jälgima Andy Murray ja Nick Kyrgiose vahelist kohtumist. Kolme aasta tagune tšempion Murray on kahtlemata favoriit ja noorele austraallasele pole ta kunagi kaotanud. Samas pole kunagi varem kohtutud nooremale sobival muruväljakul ja mullu US Openil Kyrgios ühe seti Murray vastu napsas. Seega kerget jalutuskäiku pargis šotlasele ennustada pole põhjust. Põnevaid vastasseise on täna teisigi kuhjaga, seega päevakava kätte ja oma lemmikule kaasa elama!

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.