16. asetusega Li näitas otsustavas setis head närvi, kui seisul 6:5 lõi eeskäelöögiga punktiks kolmanda matšpalli, vahendab sport.err.ee

"Parim päev kogu elus," lausus Li vahetult pärast kohtumist. "Ma lihtsalt mängisin oma tennist.. see on hea tennisele Hiinas ja hea fännidele."

Turniiri jooksul kõikuvat vormi näidanud Venus Williams võitis üsna kindlalt 6:2 avaseti, tal oli võimalus teises setis seisul 5:4 mäng otsustada, aga ameeriklanna tegi neli sundimata viga ning lubas hiinlannal tagasi murda. Kiires lõppmängus kasutas Li selle tulemusega 7:4 ka ära.

Poolfinaalis kohtub Li noorema õe Serena Williamsiga, kes oli viimases veerandfinaalis 4:6, 7:6 (7:4), 6:2 parem valgevenelannast Viktoria Azarenkast.

Williams jäi pärast kaotatud avasetti teises koguni 0:4 taha, kuid näitas head võitlejaloomust ning murdis kiire lõppmänguni, kus oli üle tulemusega 7:4.

Teises poolfinaalis on vastamisi veel üks hiinlanna Zheng Jie ja pärast pooleteiseaastast mängupausi esimest suurturniiri pidav endine maailma esireket Justine Henin.