Kogu skandaal algas pealtnäha ühe reporteri süütust küsimusest: "Ernests, kaks su õde mängivad samuti tennist. Kas nad on tulevikus sama head kui sina?".

Gulbise vastus šokeeris kõiki, kuigi ta suuvärk on nüüdseks tenniseringkondades ammu juba kurikuulsa mainega. "Loodetavasti mu õed ei hakka professionaalseteks tennisistideks. Loodetavasti. Sest naise jaoks...See on karm maailm. Naised peaksid nautima enda elu natuke rohkem. Mõtlema enda pere ja laste peale. Ja kui sa mängid tennist, sa ei saa 27-aastaselt mõelda laste peale, saate aru küll," ütles Gulbis pressikonverentsil.

Lätlase mõtlematu sõnavõtt põhjustas suure kriitikalaviini Twitteris, kus erinevad spordiajakirjanikud ja endised-praegused tennisistid tegid maha Gulbise arvamust. Oodatakse ka belglanna Kim Clijstersi arvamust, kes suutis pärast lapse saamist naasta edukalt tennise tippude hulka.

Ernests Gulbisest mitu aastat noorem õde Laura Gulbe asub WTA edetabelis praegu 1220. kohal, kuid on alles 19-aastane. Teine õde Monika võistleb hetkel juuniorite arvestuses 16-aastase tüdrukuna.