“Tema serv oli kõvasti parem. Kui see tal töötab, siis on väga raske. Eks see ole igas mängus ja kõikidega nii, et kui serv saada hästi toimima, siis ongi teisel raske,“ tunnistas Kontaveit kohtumise järel Delfile.

“Minu energia ei olnud ka täna enam sama nagu eelmistel päevadel,“ viitas Kontaveit sellele, et esimeses ringis ja veerandfinaalis tuli tal väljakul pidada kolmetunnised matšid. “Kolm setti mängida on üks asi, kuid kolm tundi on midagi muud.“

Austraalia lahtistel kaheksandikfinaali jõudmise järel mitmeid avaringi kaotusi saanud Kontaveit tunnistas, et Stuttgardis saadud võidud tõstavad kindlasti enesekindlust.

“Kokkuvõttes oli hea turniir. Jään väga rahule, et sain palju mänge. Olin seekord eelviimane, kes sai otse põhitabelisse. Seega võib võitudega väga rahul olla. Eriti olen rahul, et suutsin sel turniiril kaks tasavägist mängu enda kasuks pöörata,“ lisas ta. “Tasavägiste mängude võidud on eriti magusad.“

Kontaveidil on plaan paigas ka järgmiste turniiride tarbeks. Uuesti tuleb ta väljakule Madridis (5.-12. mai) ja seejärel Roomas (14. - 20. mai). Edasi ootab juba aasta teine suure slämmi turniir ehk Prantsusmaa lahtised (27. mai kuni 10. juuni).