25-aastane itaallane polnud enne tänavuse French Openi algust võitnud Suure slämmi turniiridel põhitabelis veel ühtegi mängu. Siiamaani olid kõik katsed silma paista lõppenud esimeses ringis.

Muster tundus jätkuvat praeguselgi turniiril, kui Cecchinato oli esimeses ringis rumeenlase Marius Copili vastu settidega 0-2 taga, ent sealt algas tõus ja nüüd on itaallane poolfinaalis!

2016. aasta suvel süüdistas Itaalia tenniseliit Cecchinatot kokkuleppemängus ja teda karistati algselt 18-kuulise võistluskeelu ja 40 000 euro suuruse rahatrahviga. BBC teatel leiti tõendeid, et Cecchinato panustas oma kaotusele ATP Challenger turniiril Marokos mängus poolaka Kamil Majchrzaki vastu.

Portaali ubitennis.net andmetel vähendati sama aasta oktoobris tema karistus 12 kuu peale. Cecchinato eitas uurimuse vältel kõiki süüdistusi. Ta apelleeris Itaalia tenniseliidu otsuse, sai kohtus õiguse ja pääses karistusest.

Poolfinaalis on itaallase vastaseks austerlane Dominic Thiem (ATP 8), kes alistas veerandfinaalis sakslase Alexander Zverevi (ATP 3) seisuga 6:4, 6:2, 6:1.