"Jõudsin sellisele otsusele oma südant kuulates, sest mu pea ütleb: "Palun mine väljakule ja võitle"," rääkis 38-aastane Schiavone. "Aga mu süda ütleb, et saavutan niimoodi rahu. Olen oma karjääri, elu ja kõige üle väga uhke."

Schiavone on ajalukku läinud kui esimene itaallannast suure slämmi tiitlivõitja. 2010. aastal tõstis ta pea kohale French Openi karika. Veidi pärast seda sai temast esimene itaallanna maailma edetabeli viie parema seas. 2011. aasta jaanuaris tõusis ta karjääri parimale, neljandale positsioonile.

Schiavone viimaseks turniiriks jäi juulis Šveitsis Gstaadis peetud mõõduvõtt, kus ta kaotas 2010. aasta French Openi finalistile Samantha Stosurile avaringis. Sellest ajast peale on ta tegelenud treeneritööga ning loodab kunagi selles valdkonnas suurtele slämmidele naasta.

Schiavone pidas mitmeid ägedaid lahinguid Kaia Kanepiga, kellega tal on omavaheliste matšide seis 4:4. Üks neist kohtumistest leidis aset Kanepi tiitlivõiduga lõppenud 2012. aasta Brisbane'i turniiri poolfinaalis. 2007. aastal juhtus Austrias Bad Gasteinis täpselt vastupidine: Schiavone oli seal poolfinaalis Kanepist parem ning tõstis päev hiljem ise karika pea kohale.