Karjääri kõrghetkel maailma edetabelis 33. kohta hoidnud Istomin maadles serblasega teises ringis viis pikka setti, võites lõpuks numbritega 7:6 (8), 5:7, 2:6, 7:6 (5), 6:4. Matš kestis 4 tundi ja 48 minutit.

Australian Openil on Istominil seni jäänud laeks teine ring. Kolmandasse ringi on ta suure slämmi turniiridel varem jõudnud kaks korda French Openil ja korra Wimbledonis.

Kõik varasemad viis kohtumist oli Istomin Djokovicile kaotanud, sealhulgas ka 2010. ja 2014. aasta Australian Openi teise ringi matšid.

29-aastane Djokovic kaotas suure slämmi turniiril nii varases staadiumis viimati 2008. aastal Wimbledonis. Seitsme aasta jooksul on ta varem vaid korra pidanud alla vanduma maailma teise sajasse kuuluvale mängijale, kui kaotas Rio olümpial argentiinlasele Juan Martin Del Potrole (tol hetkel ATP 145.).

"See on mu karjääri suurim võit ja tähendab mulle väga palju. Tunnen nüüd, et suudan nende meestega mängida ja nendega samal tasemel olla," ütles Istomin, kes 2016. aastal maailma esisajast väljalangenuna vajas Australian Openil osalemiseks vabapääset.

"Kolmandast setist alates võitlesin jalakrambiga. Ma ei tea, kuidas ma selle üle elasin. Mängisin niivõrd hästi, et üllatasin ennastki."

Istomini järgmine vastane on hispaanlane Pablo Carreno Busta (ATP 31.).