Naistest on selleks maailma edetabelis alles 108. kohta hoidev 23-aastane ameeriklanna Shelby Rogers, kes sai täna neljandas ringis 6:3, 6:4 võidu 25. asetusega rumeenlanna Irina Camelia-Begu üle.

Varasemalt lülitas Rogers Pariisis konkurentsist nimekad tšehhitarid, 10. asetusega Petra Kvitova ja 17. paigutusega Karolina Pliskova ning venelanna Elena Vesnina (WTA 49.)

"See on minu jaoks uskumatu hetk. Olen kahtlemata juba mugavustsoonist väljas. Üritan endale sisendada: "Sa kuulud siia! Mängi oma mängu, tee neid asju edasi, mis sind nii kaugele on toonud, ära muuda midagi!"" rääkis Rogers läbi pisarate.

Veerandfinaalis on mullu US Openil kolmandasse ringi jõudnud ameeriklanna vastaseks neljanda paigutusega hispaanlanna Garbine Muguruza.

Meeste tabelist võib kaheksa parema seast leida ATP edetabeli 55. numbri, hispaanlase Albert Ramos-Vinolase, kes alistas 6:2, 6:4, 6:4 kaheksanda asetusega kanadalase Milos Raonici.

Nagu Rogerski, pääses Ramos-Vinolas suure slämmi turniiri veerandfinaali esmakordselt. 18 varasemal korral on ta suurturniiridel kaotanud esimeses või teises ringis. See oli talle alles teine võit maailma esikümne mängija üle 21. üritusel.

"Üritasin igat palli mingi põhjusega mängida. Olen kaua aega palju tööd teinud, et leida viis, kuidas võita rohkem matše. Võib-olla on see töö lõpuks ära tasunud. See on minu jaoks nagu kingitus, sest ma ei oodanud seda," lausus Ramos-Vinolas, kelle järgmine vastane on kolmanda asetusega šveitslane Stanislas Wawrinka.

TURNIIRITABELID