"Marcel oli mängu alguses leekides," kiitis 33-aastane šveitslane vastase head algust.

Kolm järgmist setti võitis Federer aga numbritega 6:1, näidates oma paremate päevade sarnast mängu. Eriti usinalt tuli Stefan Edbergi hoolealune punkte lõpetama seejuures võrku.

"Tunnen end väga plahvatusliku ja kiirena. Ka koordinatsioon on paigas. Arvan, et olen nüüdseks kõvakattega väljakutega ära harjunud. Kõik tõesti sujub," sõnas 13 ässpallingut löönud Federer.

Kuna maailma teine number Rafael Nadal loobus vigastuse tõttu USA lahtistest, on Federeril tabeli alumises pooles, mis on ülemisest selgelt nõrgem, hea võimalus finaali jõuda.

16 parema seas mängib Federer taaskord hispaanlasega, seekord Roberto Bautista Agutiga (ATP 19.), kes alistas kolmandas ringis prantslase Adrian Mannarino (ATP 89.) 7:5, 6:2, 6:3.

Edu korral ootab Federeri veerandfinaalis mäng bulgaarlase Grigor Dimitrovi (ATP 8.) või prantslase Gael Monfilsiga (ATP 24.).

Oma paremate päevade lähedast mängu näitas eile ka prantslane Gilles Simon (ATP 31.), kes sai neljas setis jagu neljandana asetatud hispaanlasest David Ferrerist (ATP 5.) 6:3, 3:6, 6:1, 6:3.