21-aastane Gavrilova oli lootustandev tennisist küll noorena - 2010. aastal kerkis ta suisa maailma parimaks naisjuunioriks -, ent täiskasvanute seas polnud tal seni läbilööki teha õnnestunud.

Enne viiekordse Suure slämmi turniiri võitja Šarapova alistamist polnud Gavrilova saanud kunagi jagu isegi ühestki edetabelis 35 parema sekka kuuluvast naisest, rääkimata maailma esikümnest.

"Ma ei suuda seda endiselt uskuda! Olen Maria alistamisest unistanud umbes 12-aastaselt alates. Alates sellest ajast, kui ta võitis Wimbledoni finaalis Serenat (Serena Williams - toim)," sõnas endise tipptennisisti Nicole Prati hoolealune.

"Olen sel aastal mänginud kahel korral Angelique Kerberi ja korra Simona Halepiga ning olnud võidule päris lähedal. Seega mõtlesin nüüd, et olen võimeline selleks. Olen ilmselt juba jõudnud sellisele tasemele (et tippudega võrdselt mängida)."

"Ta saab paljud (rasked) pallid kätte," kiitis Šarapova. "Tegin palju omavigu ja ei jäänud kannatlikuks. Võib-olla läksin ka liiga palju äralööke sooritama, liikumata piisavalt edasi."

"Muidugi oli see natuke üllatuslik kaotus. See on teine ring ning minult eeldati võitu. Aga seepärast me mängimegi neid mänge - sa pead minema ikkagi välja ja võitma matši, ükskõik, kas oled favoriit või mitte. Täna ma ei suutnud seda teha," lisas 27-aastane Šarapova.

Vabapääsmega viie miljoni dollari suuruse auhinnafondiga Miami turniirile pääsenud Gavrilova kohtub kolmandas ringis jaapanlanna Kurumi Naraga (WTA 54.).