Fed Cupist loobumine seab ta aga väga raskesse seisu 2020. aasta Tokyo olümpiat silmas pidades, sest suvemängudel osalemine eeldab ka naiskonna esindamist Föderatsioonide karikasarjas - seda nõuavad Rahvusvahelise Tenniseliidu (ITF) reeglid.

Viimati mängis Wozniacki Fed Cupi 2015. aastal, kuid isegi 2016. aasta Rio olümpiale ei tahtnud ITF teda esialgu lubada, sest reeglite järgi peab mängija osalema nelja-aastase olümpiatsükli jooksul vähemalt kolmel Fed Cupi matšil. Enne 2015. aastat oli tal naiskonna esindamises aga kolmeaastane paus. 2014. aastal oodati teda ka Tallinnasse mängima, kuid nädal enne Tondi tennisekeskuses toimunud turniiri tuli teade, et Fed Cup tema plaanidesse sel korral ikkagi ei mahu.

Wozniacki esitas ITF-ile apellatsiooni, viidates teda Fed Cupi matšide ajal vaevanud jalavigastusele ning Rio de Janeirosse ta lõpuks läks ning kandis avatseremoonial Taani lippu, kuid langes tenniseturniiril teises ringis tšehhitar Petra Kvitova vastu.

Wozniacki seekordsest loobumisest teatas Taani tenniseliit nädalavahetusel. Fed Cupi naiskonna kapten Jens Anker Andersen ütles: "Caroline puudumine teeb meie olukorra raskemaks, aga me saame täielikult aru, et ta peab haiguse tõttu oma selle aasta graafiku hõredama hoidma."

Poola ja Venemaaga ühte alagruppi kuuluvat Taanit esindavad Zielona Goras värske Australian Openi juunioride tšempion, 16-aastane Clara Tauson, Karen Barritza (WTA 669.), Emilie Francati (WTA 780.), Maria Jespersen ja viimasel hetkel Wozniacki asemele nimetatud 17-aastane Hannah Viller Møller.

Maailma kümnenda reketi viimaseks mänguks oli Australian Openi kolmanda ringi matš Maria Šarapova vastu, mille ta 4:6, 6:4, 3:6 kaotas. "Kuniks ma annan endast väljakul kõik ja võitlen iga punkti pärast, tehes nii palju kui minu võimuses, et matš võita, ei saa ma ennast milleski süüdistada," ütles Wozniacki pärast kaotust.

Veebruaris on Wozniackil kavas osaleda vaid ühel turniiril Dubais, mis algab 17. kuupäeval ning märtsis näeb teda USA-s Indian Wellsis ja Miamis.

Põeb liigesehaigust

Sügisel avaldas Wozniacki, et põeb liigesehaigust reumatoidartriiti ehk kogu organismi haaravat liigesepõletikku.

Portaal Tennisworldusa.com spekuleerib, et Wozniacki võib Tokyo olümpiale pääsemise nimel ITF-i vastu lausa kohtusse minna. 2012. aasta Londoni olümpial jõudis Wozniacki veerandfinaali, kus kaotas hilisemale võitjale Serena Williamsile.

Venemaa naiskond Zielona Goras Fed Cupil: Daria Kasatkina, Anastassija Pavljutšenkova, Anastassija Potapova, Margarita Gasparjan, Natalja Vihljantseva.

Poola naiskond: Magda Linette, Iga Swiatek, Magladena Frech, Maja Chwalinska, Alicja Rosolska.

Teises alagrupis Bulgaaria, Rootsi ja Ukrainaga mängiva Eesti naiskonnaga on Poolas Anett Kontaveit, Elena Malõgina, Maileen Nuudi, Saara Orav ja Valeria Gorlatš.