Austraalia lahtiste korraldajad avaldasid endise maailma esireketi loobumise teate sotsiaalmeedias. "Azararenka ei saa kahjuks sel aastal Austraaliasse reisida," ütles turniiri direktor Craig Tiley Twitteri vahendusel. "Tegu on tema lemmikturniiriga ning ta loodab Melborune'i naasta järgmisel aastal."

2012. ja 2013. aasta Australian Openi tšempion võitleb USA-s oma poja Leo hooldusõiguse eest. Tal on Californias pooleli kohtuvaidlus oma endise kaaslase Bill McKeague'ga. Poeg sündis 2016. aasta 19. detsembril.

Keeruline eraeluline olukord on Azarenka suurest mängust eemal hoidnud alates viimasest Wimbledoni suure slämmi turniirist, kus ta kaotas 10. juulil neljandas ringis Simona Halepile. 2017. aastal pidas ta üldse vaid kuus matši ning langes aasta lõpuks maailma edetabelis 208. reale.

Australian Openi korraldajad tagasid Azarenkale tema situatsiooni tõttu vabapääsme, kuid valgevenelanna loobumise tõttu läheb see nüüd Hotvaatia neiule Ajla Tomljanovicile (WTA 108.).

Austraalia lahtised algavad Melbourne'is järgmisel esmaspäeval. Turniirile ei tule ka tiitlikaitsja Serena Williams, kes pole pärast septembris lapse ilmale toomist veel piisavalt heas vormis. Meeste turniiril on seni suurimaks loobujaks olnud Andy Murray.
Victoria Azarenka 2013. aasta Australian Openi karikaga.