Mullu küünarnukitraumaga hädas olnud ja seekordseks turniiriks alles 14. asetuse saanud Djokovicil kulus ameeriklase alistamiseks üks tund ja 51 minutit.

Mullu dopingukeelu tõttu Austraalia lahtistelt eemale jäänud Maria Šarapova naasis Melbourne'i võidukalt, kui ta alistas avaringis 6:1, 6:4 sakslanna Tatjana Maria.

“Tahtsin mängu nautida. Iga punkt oli tähtis. Hea, et pääsesin kahe setiga,“ sõnas Šarapova, kes sai publikult sooja vastuvõtu. “Mulle tulid külmavärinad peale. See tähendab mulle palju,“ lisas ta mängujärgses intervjuus.

Naiste maailma esireket rumeenlanna Simona Halep alustas samuti kindlalt, kui ta alistas avaringis vabapääsmega põhiturniirile pääsenud austraallanna Destanee Aiava 7:6 (7:5), 6:1.

Meeste neljas asetus Alexander Zverez Saksamaalt mängis 6:1, 7:6 (7:5), 7:5 üle itaallasse Thomas Fabbiano.

Naiste turniiriks kuuenda asetuse saanud tšehhitar Karolina Pliskova alistas omakorda avaringis 6:3, 6:4 Paraguay esindaja Veronica Cepede Royg'i. Üheksanda paigutusega britt Johanna Konta oli aga 6:3, 6:1 üle ameeriklannast Madison Brengle'ist.

Meeste seas üheksanda asetusega šveitslane Stan Wawrinka alistas aga 6:3, 6:4, 2:6, 7:6 (7:2) leedulase Ricardas Berankise.