Viimase Baltimaade esindajana pudenes konkurentsist leedulane Richardas Berankis (ATP 85.), kes kaotas teises ringis täna kindlalt Lõuna-Aafrika Vabariigi esindajale Kevin Andersonile (ATP 15.) 2:6, 2:6, 6:7(3).

Avaringis oli 28-aastane Berankis saanud viiesetilises põnevuslahingus jagu Hollandit esindavast Igor Sijslingust (ATP 84.). 

Tõsi, Berankis osaleb Melbourne'is ka paarismängus, kus tema partneriks on austerlane Andreas Haider-Maurer. Avaringis kohtutakse neljandana asetatud Hollandi - Rumeenia paari Jean-Julien Rojer - Horia Tecauga.

Teistest baltlastest pidid nii Kaia Kanepi kui Ernests Gulbis tunnistama vastase paremust juba esimeses ringis.

Küll aga jätkab turniiri soomlane Jarkko Nieminen (ATP 72.), kes sai avaringis ööl vastu teisipäeva jagu Kasahstani esindavast Andrei Golubevist (ATP 73.) üllatavalt kindlalt, numbritega 6:1, 6:2, 7:6(6).

Kui Nieminen peaks alistama ka oma teise ringi vastasest Matthias Bachingeri (ATP 142.), mängib ta suure tõenäosusega pääsu eest 16 parema hulka tiitlikaitsja, šveitslase Stanislas Wawrinkaga (ATP 4.).

Paarismängus on Niemineni kaaslaseks üksikmängus juba konkurentsist välja langenud Horvaatia servikahur Ivo Karlovic. Avaringis on nende vastaseks Hispaania - Saksamaa paar Pablo Andujar ja Dustin Brown.