Kvitova sattus rünnakuse 2016. aasta detsembris, kui tema korterisse murdis sisse relvastatud murdvaras, kes rünnaku käigus vigastas Kvitova vasakut kätt. Kvitova käele jäid noarünnakust närvikahjustused ning veel 2017. aasta French Openil mängides ei tundnud ta kahte sõrme.

"See ei olnud minu jaoks kerge aeg," sõnas Kvitova. "Mitte ainult füüsiliselt, vaid ka vaimselt oli mul väga raske. Mul läks aega, et hakata taas usaldama inimesi enda ümber, eriti mehi."

"Ma ei suutnud kuskil üksi olla," jätkas Kvitova. "Mäletan seda, kui olin Prahas tenniseklubis riietusruumis üksi. Läksin pärast seda oma kaaslaste juurde ja ütlesin, et olin esmakordselt riietusruumis üksi ja tundsin, et sain hästi hakkama."

Kvitova avaldas, et tema tagasitulekule aitas kaasa endine maailma esinumber Monika Szeles, keda rünnati 1993. aastal keset kohtumist noaga. Szeles oli rünnaku tõttu tennisest eemal kaks aastat.

"Kohtusin juunis temaga esmakordselt, tegelikult oli Szeles see, kes minuga kokku saada soovis. Temaga kohtumine oli suur au. Tean, kuidas noarünnak tema karjääri mõjutas. Hea tunne oli kohtuda inimesega, kes oma isiklike kogemuste tõttu mõistis, mida ma tunnen."

Kvitova kohtub Australian Openi finaalis maailma neljanda reketi Naomi Osaka. Ühtlasi läheb laupäevase finaali võitja uuele nädalale vastu uue maailma esireketina.