“Ma arvan, et mängisin täna paremini kui eile. Vastane oli kindlasti tugevam kui eile. Mäng ise oli parem,“ võrdles Kontaveit esmalt teisipäevast võitu ja seekordset kaotust.

Kontaveit arvas, et teise ringi hiline mäng Aleksandra Sasnovitšiga rolli ei mänginud ja väljakul väsimust ta ei tundnud. “Otsest väsimust ei tundnud. Rohkem energiat oleks võinud olla, kuid sinna taha midagi ei jäänud,“ lisas ta Eesti ajakirjanikega vesteldes.

“Arvan, et täna oli mõlemalt poolt hea mäng. Vastane suutis väga hästi servida. Võrreldes eelmise omavahelise kohtumisega mängisime mõlemad paremini,“ lisas ta.

Seekord tuli Kontaveidil kolmesetilises kohtumises küll kaotust vastu võtta, kuid viimasel ajal on ta pikale veninud kohtumisi suutnud hästi mängida ja noppida mitu väärtuslikku võitu. Samas eelmisel aastal jäi ta sellistes matšides vastastele reeglina alla.

“Füüsiliselt olen edasi läinud ja paremaks saanud. Mängin ka kuidagi rahulikumalt,“ sõnas ta ning täpsustas siis: “Olen pannud endale vähem pingeid peale ja mõelnud vähem tulemusele.“

Järgmisena osaleb Kontaveit Rooma turniiril ja seejärel juba Prantsusmaa lahtised.