"Kolm ja pool aastat, mil koos töötasime, oli suurepärane aeg, kuid mina ja Paul oleme otsustanud oma elus järgmise peatüki keerata," sõnas šveitslane pärast kolmanda ringi kaotust prantslasele Gael Monfilsile.

Federer ja Annacone, kes olnud aastaid ka Ameerika endise tipptennisisti Pete Samprase treener, alustasid koostööd 2010. aasta augustis.

"Kui alustasime koostööd, oli meil silme ees kolmeaastane projekt, mis sisaldas taas Suure slämmi turniiri võitmist ja maailma esireketiks kerkimist. Lisaks paljudele muudele eesmärkidele sai ka need kaks eesmärki täide viidud," sõnas 32-aastane Šveitsi tennisist.

"Pärast mitmeid omavahelisi vestlusi otsustasime, et just praegu on õige aeg mõlemal oma teed minna. Olen Paulile tänulik mu tiimi abistamise eest, me jääme headeks sõpradeks."

Federer, kes võitis viimati Suure slämmi 2012. aastal Wimbledonis ning oli maailma esireket veel mullu oktoobris, teeb viimaseid pingutusi, et pääseda aastalõputurniirile. 12. järjestikust korda maailma 8 parema meestennisisti osavõtul toimuvale turniirile pääseda lootev Federer asub maailma edetabelis praegu 7. kohal.