Tuli avasetis raskest seisust välja

Kontaveit alustas mängu enesekindlalt, võites kaks esimest oma pallingugeimi kindlalt ning olles kahel korral lähedal ka vastase murdmisele. Mängu viiendas geimis suutis aga Cornet ühtäkki Kontaveiti pallingu läbi murda. Kohe seejärel hoidis ta ka oma pallingugeimi ning asus kohtumist 4:2 juhtima. Ent 18-aastane eestlanna ei andnud alla ning murdis eelkõige prantslanna nõrga teise servi abiga kohe tagasi. Seti teises pooles hoidsid mõlemad oma servi, viies avaseti kiire lõppmänguni.

Kiires lõppmängus pani kogu kohtumise vältel täpseid äralööke teinud Kontaveit kohe alguses oma paremuse maksma, minnes 4:1 juhtima. Seda edu ta enam ei loovutanudki, võites tiebreak`i 7:3 ja avaseti seega 7:6. Cornet`l oli selleks ajaks kogunenud juba 9 topeltviga, Kontaveitil vaid 1.

Teine sett oli algusest peale Kontaveiti kontrolli all

Erinevalt avasetist murdis Kontaveit teises setis kiirelt 24-aastase Cornet pallingu läbi, asudes 2:0 juhtima. Ka siin suutis ingliskeelsete mängu kommentaatorite poolt "suure tulevikuga noortennisistiks" ristitud Kontaveit edu hoida, näidates lisaks kindlale tagajoone mängule ka osavust võrgus. Sett kindlalt, numbritega 6:3 eestlannale, mis tähendas ühtlasi ka matšivõitu.

"Olen väga-väga õnnelik. Tegu on kahtlemata mu karjääri suurima võiduga," sõnas hästi inglise keelt kõnelev Kontaveit naerulsui pärast mängu. "Suutsin kogu mängu vältel püsida agressiivsena ning keskendatuna. Sain oma mängu mängida."

Muide, vähem kui kuu aega tagasi oli Cornet lülitanud Wimbledonis konkurentsist maailma esireketi Serena Williamsi, keda ta on võitnud nüüd juba kaks korda järjest.

Lisaks sellele, et Kontaveit polnud kunagi varem maailma edetabelis nii kõrgel paiknevat mängijat alistanud, on tegu ka tema esimese võiduga WTA-turniiril (ITF-turniiridelt on ta teeninud 9 turniirivõitu). Sellise tasemega turniiril mängib ta kuuendat korda.

Statistika - Anett Kontaveit - Alize Cornet

Ässpallingud: 1 - 2
Topeltvead: 3 - 13
Esimene serv: 59% - 58%
Esimesest servist võidetud punktid: 32/44 (72%) - 34/51 (66%)
Teisest servist võidetud punktid: 12/31 (38%) - 8/35 (22%)
Murdepalle päästetud: 4/7 (57%) - 8/12 (66%)

Järgmises ringis mängib Kontaveit slovakitari Jana Cepelovaga (WTA 71.), kes oli avaringis numbritega 6:4, 6:4 üle vabapääsmega turniirile pääsnenud rootslannast Rebecca Petersonist (WTA 251.).

Kaia Kanepi, kes mängis peaväljakul vahetult enne Kontaveiti, sai avaringis jagu kodupubliku ees mänginud Johanna Larssonist (WTA 73.) 6:2, 4:6, 7:5. Otsustavas setis tuli Kanepi seejuures välja 2:5 kaotusseisust.

"Kaia mängis hästi ja pääses samuti esimesest ringist edasi. Selline olukord, kus kaks eestlannat pääsevad teise ringi, on päris põnev," leidis Kontaveit.

Mängu viimane punkt:

Anett Kontaveiti mängujärgne intervjuu: