"Katriinil on paha seljavigastus, sama, mis oli Zopil mõned aastad tagasi: väsimusmurd ühes seljalülis. Selline vigatus, millega justkui saab kõiki asju teha, aga ravi kui sellist ei ole. Selga ei saa kipsi panna. Tõenäoliselt saab ta suvel uuesti mängima hakata," kommenteeris naiskonna kapten Märten Tamla.

Saar on vigastuspausil olnud alates juulikuust, mil ta võitis Tallinnas Eesti meistrivõistlused üksikmängus ning tuli koos Saara Oravaga Pärnus toimunud 15 000-dollarilise auhinnafondiga ITF-i turniiril Merko Open võitjaks paarismängus. Eesti meistrivõistluste finaalis alistas ta Jelena Malõgina 7:5, 7:5.

Eesti tennisenaiskonna moodustavad 6.-9. veebruarini Poolas Zielona Goras toimuval turniiril Anett Kontaveit, Orav, Maileen Nuudi, Malõgina ja Valeria Gorlatš. Kes Poolas meie teise numbri rolli täidab, Tamla veel eilsel pressikonverentsil välja ei öelnud. Samuti ei ole ta veel otsustanud, kes oleks Kontaveidi paarismängupartner, kui kahe üksikmängu järel on seis 1:1 ning just paarismäng matši võitja otsustab.
Fed Cupi tennisenaiskonna pressikonverents

Kontaveit: me pole kellegi vastu favoriidid

Oma sõna võib kaasa olla öelda ka Kontaveidil. "Eks ma võin Märtenile öelda ja arutada, kuidas mina tunnen, aga tihtipeale on meie arusaamad kattunud. Ma ei tekitaks sellest mingit probleemi. Küll kuidagi trennide käigus välja tuleb, kellega mul paremini klapib," rääkis 2011. aastast Fed Cupi naiskonda kuuluv Kontaveit, kes teatas nagu Tamlagi, et suuremat eesmärki kui oma liigasse (Euro-Aafrika tsooni I grupp) püsima jääda esialgu seada ei tasu.

"Realistlikult mõeldes ütles Märten õigesti - peaksime proovima alagruppi püsima jääda. Edasipääs nende tugevate tiimide vastu oleks väga keeruline," ütles Kontaveit, kellel avapäeval tuleb ilmselt (koosseisud võivad veel 6. veebruarini muutuda - G.L.) üksikmängus vastamisi minna Bulgaaria esinumbri Viktoria Tomovaga (WTA 159.), teisel päeval rootslanna Rebecca Petersoni (WTA 57.) ja kolmandal ukrainlanna Lesia Tsurenkoga (WTA 24.), kellele ta hiljuti Brisbane'i turniiri veerandfinaalis 5:7, 3:6 kaotas.

Eeldatavalt kõige tähtsam kohtumine ongi Eestil just turniiri avapäeval Bulgaariaga. "Sellist tiimi, keda kindlasti võitma peame, tänavu polegi. Kui, siis võib-olla edetabelikohtade poolest on Bulgaaria see, kellega on varianti kõige rohkem mängida. Aga ma ei arva, et me oleme kellegi vastu favoriidid," lisas Kontaveit.