Täna on kavas naiste paarismängu finaal ja meeste üksikmängu finaal. Eile selgusid võitjad naiste üksikmängus, meeste paarismängu ning segapaarismängus; tulemusi näed loe Delfi Spordist!

Ülekannet kommenteerivad 23-kordne Eesti meister, tenniselegend Toomas Leius ning endine tenniseliidu juht Jaak Ulman. 

Tänud vaatajatele! Ülekanne on lõppenud ning matšid on järelvaadatavad uuel nädalal!

Vaata fotogaleriid eilsest päevast:

Eesti tennisemeistrivõistluste üksikmängude finalistid selgusid reedel.

Tasavägisemad olid naiste poolfinaalid, kust võitjatena väljusid tiitlikaitsja Eva Paalma ja Tatjana Vorobjova. Meeste üksikmängu finaalis kaitseb Vladimir Ivanov tiitlit kohtumises Markus Kerneriga.

Paalma alustas Birgit Burki vastu edukalt ja tundus, et ta viib võimsate ründelöökidega mängu kiiresti lõpuni. Ent visa võitlejana tuntud Burk suutis vastumängu leida, pealegi halvenes Paalma enesetunne, ta kutsus väljakule isegi arsti. Just pärast seda toimus otsustav pööre seisult 3:3 kolmandas setis võitis Paalma kolm geimi järjest ja mängu 6:2, 3:6, 6:3.

Vorobjova ja Julia Matojani mäng kulges samuti heitlikult.

Avaseti 6:1 võitnud Vorobjova jäi teises setis 1:5 taha, aga suutis siis mängu uuesti käima saada ja ka vastase eksimusi kasutada. Vorobjova võitis 6:1,
7:6. Nii kohtuvad homme kell 12 finaalis mullune meister Paalma ja tunamullune meister Vorobjova.

Meeste poolfinaalid olid ühepoolsed. Ivanovi 6:3, 6:4, 6:2 paremust Jaan Kononovi üle võis eeldada, kuid veelgi kindlamalt alistas 18-aastane Kerner 41-aastase Rene Buschi 6:2, 6:1, 6:3. Oli teada, et löögivõimsuse ja mängutempo poolest on Kerner Buschist üle, ent küllap nii mõnedki mõtlesid: võib-olla vanameister kuidagi kavaldab või ei jätku noorel mehel närvi. "Selge võit ei olnud mulle üllatus. Kolm eelmist mängu lisasid enesekindlust ning olin veendunud, et kui oma heal tasemel mängin, siis peaksin olema temast üle," sõnas esmakordselt Eesti meistrivõistluste finaali jõudnud Kerner.

Reede õhtupoolikul peeti ka nais- ja meespaarismängude poolfinaalid. Naiste paarismängus võitsid üksikmängu finalistid Paalma ja Vorobjova koos Riin Veirami ja Nadja Sheini 6:3, 4:6, 6:1 ja Piret Ilves/Liina Suurvarik Birgit Burki ja Elisa Mai Kooniku 7:6, 6:2. Seega ootab finaalis ees põlvkondade duell, sest Ilves ja Suurvarik on kahe peale kokku vastastest 40 aastat (!) vanemad.

Meeste paarismängu poolfinaalid: Kerner/Morten Ritslaid -
Kononov/Armand Levandi 6:3, 6:4, Mihkel Koppel/Oskar Saarne - Busch/Marek Marksoo 6:4, 7:6.