Paljude arvates hakkas Kontaveit teises setis 4:1 eduseisul liiga palju juba edasipääsule mõtlema ning kaotas enesevalitsuse. Samuti rõhutati, et Eesti esireket on veel noor ning võtab seda kaotust tulevikus kindlasti hea õppetunnina.

"Anett Kontaveit meenutab mulle nii väga Maria Šarapovat! Ma ei mõtle tema välimust, vaid käitumist. Vaadake, kuidas ta punktide vahel väljaku taha kõnnib. Aga on vaikne! Ei mingit karjumist!" kirjutas üks tennisesõber.

"See oli raske kaotus, kuid Suarez Navarrolt hea esitus. Õnnitlused talle. Kontaveit näitab, et tal on endiselt matši lõpetamisega probleeme, aga ma ei taha sellega Carlalt au ära võtta. Lõbus matš. Kahju, et ma siin valel poolel olin."

"See matš on otsustavas setis üks paras Ameerika mäed. Suurepärane tennis!"

"Kontaveit mängis minu jaoks arusaadavamalt. Ta oleks pidanud võitma, aga läks oma esimese veerandfinaali ootuses närvi."

Üks säutsujatest postitas ka kihlveokontorite panuste liikumise matši jooksul, mis näitab, et Suarez Navarro oli vahetult enne kohtumist favoriit, langes esimese seti järel põhja ja tõusis lõpu eel taas soosikuks.

"See oli Kontaveidi jaoks raske. Ta kontrollis olukorda ning oli juba teel veerandfinaali, kuid siis said närvid temast võitu. Aga ta on noor, õpib sellest ning saab tänu sellele paremaks mängijaks."

"Kontaveit oleks võinud turniiri võita. CSN kaotab Woz-ile (Caroline Wozniackile - toim) kahes setis."

Mitmed Twitteri kasutajad kurtsid, et kui Kontaveit matši võidule hakkas servima, näidati hetkeks telerist Pablo Carreno Busta ja Marin Cilici kohtumist ning neil jäi üks punkt nägemata. See probleem oli nii ESPN-i kui ka kanali 7Tennis vaatajatel.