Kui kahe aasta tagusel festivalil pälvisid paarismängus pronksmedali kaksikvennad Mattias ja Kristofer Siimar, siis nüüd on Robin Erik Parts kaheksa parema hulka jõudnud nii üksikmängus kui ka paarismängus, kus tema partneriks on Daniil Glinka.

Homme astub Partsile kahel korral vastu turniiri suurfavoriit Yshai Oliel Iisraelist. Esmalt minnakse vastamisi üksikmängus ning mõni tund hiljem paarismängus. „Partsul saab üksikmängus olema loomulikult väga raske, Oliel on siin kindel esikohafavoriit, aga see ei välista superesituse korral ja vastase mitte kõige parema mängu puhul meie mehe võiduvõimalusi,“ analüüsis Reimal. „Rohkem on šansse paarismängus. Ütleme nii, et nad on kindlasti võimelised medalitele mängima, see eeldab aga poistelt kindlasti veel paremat esitust kui täna türklaste vastu.“

Teises ringis olid neljanda asetusega eestlased Türgi sportlastest Umut Akkoyunist ja Mustafa Erdoganist üle 6:3, 7:6. Üksikmängus läks Parts vastamisi tugeva Hispaania tennisisti Alejandro Vedri-Castellano Asensiga, kuid sellest matšist eriti asja ei saanudki. Pigem käis mäng omamoodi psühholoogilisel tasemel, millest on kõigil väga palju õppida. „Tänane vastane juba alustas mängu väga suurte probleemidega. Kui sa eeldad, et tuleb raske matš ja siis korraga nagu vastast ei olegi, on see erakordselt kummaline ja erakordselt raske. Parts oli täiesti kipsis,“ selgitas treener. „Ta läks liialt kaasa sellega, et vaatas, mis teisel pool võrku toimub ja ei keskendunud piisavalt enda sooritusele, mille tõttu see mäng nii raskeks läkski,“ kirjeldas Reimal kohtumist, mis lõppes seisul 7:5 0:3 probleemide küüsis olnud hispaanlase loobumisega. „Tõenäoliselt oleks julgelt oma mänguga alustades see võinud kolme-nelja geimiga läbi olla, aga nüüd läks palju rohkem aega. Hispaanlane võttis end sellepärast maha, et teises setis hakkas Parts reaalset tennist mängima ja siis polnud asjal enam mõtet.“

Parts ise enda senise mänguga rahule ei jää. Üks põhjuseid seejuures on kindlasti asjaolu, et koos Maileen Nuudiga jõuti Moskvas toimunud Euroopa meistrivõistlustelt Tbilisisse kohale viimasel hetkel ning väljakuga kohanemiseks jäi enne võistlust sisuliselt ainult tund aega. „Nuudil jäigi kohanemisvõimest natuke puudu, avaringi teises setis tuli küll mängu, aga lõpuks ta ikkagi kaotas 6:2 7:5. Partsil on ka raskusi olnud, aga esimeses ringis oli tal natuke lihtsam vastane. Võib-olla mängib ta oma keskmise taseme välja, aga tegelikult on kaugel oma parimatest sooritustest,“ rääkis Reimal.

Probleeme on ka Tbilisis valitseva põrgukuumusega. „Lõuna-eurooplased on harjunud natuke teise temperatuuriga. Meie jaoks on 35 kraadi varjus ikkagi keeruline, kuigi niiskust palju ei ole. Maria Lota Kaul (kaotas üksikmängu kolmandas ringis rumeenlasele Selma Cadarile 4:6 1:6 – R.V.) oli pärast tänast üksikmängu täitsa läbi omadega,“ tunnistas Reimal.