Eestlanna lõi 9 serviässa ja tegi 8 topeltviga, ameeriklannal kogunes ässasid 3 ja topeltvigu 5. Kontaveit suutis vastase servi murda neljal korral, kusjuures ühtegi murdepalli ei jätnud ta kasutamata. Williams realiseeris 9-st murdepallist 2.

Avasetis ei leidnud Kontaveit kuidagi Williamsi vastu rohtu ning jäi servimurdega 2:4 taha. Teises setis haaras ta ise juba 3:1 seisul murdega eduseisu ning viis matši otsustavasse setti. Kolmandat setti alustas Kontaveit murdega, kuid loovutas kohe ka enda pallingu. Teine servimurre viis Kontaveidi 3:2 juhtima ning kolmas juba 5:2.

Viimases geimis haaras Kontaveit juba tujutult mänginud ameeriklanna vastu kiirelt 40:0 edu ning vormistas võidu teise matšpalli pealt.

Teises ringis kohtub Kontaveit ameeriklanna Danielle Rose Collinsi (WTA 45.) ja valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 55.) matši võitjaga.

Varasemalt olid Kontaveit ja Williams omavahel kohtunud kahel korral. Eestlanna kaotas mõlemad mängud - 2015. aasta US Openil 2:6, 1:6 ja 2016. aasta Prantsusmaa lahtistel 6:7(5), 6:7(4).

Kontaveit on pärast tänast alistanud kahe aasta jooksul neli maailma esikümne mängijat. Esimese nii suure skalbi sai ta mullu Stuttgartis Garbine Muguruzat alistades (hispaanlanna oli toona 6. number), seejärel võitis ta Roomas maailma esireketit Angelique Kerberit ning tänavu Australian Openil lätlannat Jelena Ostapenkot (WTA 7.).