Kuigi Eesti teine reket Kaia Kanepi ei saanud segastel asjaoludel kodumaad esindada, tegi Anett Kontaveit oma töö eeskujulikult ära. Ta sai koondise esireketite duellis Ines Murtalt teises setis loobumisvõidu (esimese võitis kindlalt 6:2 - toim) ja pani Tallinki tennisekeskuse publiku rõkkama koos 16-aastase Saara Oravaga paarismängus. Võit varem Katriin Saare alistanud Francisca Jorge ja kunagise maailma 102. numbri Maria Joao Koehleri üle tuli kahes kiires lõppmängus numbritega 7:6 (0), 7:6 (6).

"Hea meel oli näha, kui hästi Saara mängis. Olime esimest korda koos väljakul, rahvas pumpas meid üles ja säilitasime ise positiivse energia. Tulime kaotusseisudest välja ja kallutasime kaks rasket tie-break'i enda kasuks!" rõõmustas Kontaveit.

Koondise kapten Märten Tamla tunnustas mõlemat piigat: "Saara oli väga tubli. Esimest korda sellise rahva ees ja kohe nii vastutusrikas mäng. Anett mängis ka ülihästi. Ega tal ka lihtne polnud - justkui pidi mängu enda peale võtma, aga samas ei tohtinud liiga teha, selle tasakaaluga me kogu aeg mängisime."

Otsus Kontaveit just koos Viljandi tüdruku Oravaga väljakule saata sündis viimase treeningu põhjal. "Proovisime kõik variandid läbi. Nägin, et Saara on tagakäe poolelt niivõrd hea. Meil tuli see risk võtta. Õnneks tõmbasime pikema õlekõrre," lisas Tamla.

Teises alagrupimängus kohtub Eesti homme kell 16 tugeva Suurbritanniaga. Kontaveit mängib maailma 11. reketi Johanna Kontaga, Heather Watsoni vastase jättis Tamla veel saladuseks. Edukat paarismängu duot ei hakka treener lõhkuma.

Meie alagrupi (B) võitja läheb laupäeval vastamisi kas Horvaatia, Ungari, Rootsi või Sloveeniaga (C-grupp).