Kontaveit lasi avasetis kahel korral oma pallingugeimi murda, jättis kolm oma murdevõimalust realiseerimata ja kaotas kõigest 23 minutiga 1:6. Teises setis murdis aga omakorda eestlanna kahel korral vastase servi ja võitis kindlalt 6:2. Otsustavat setti alustas Kontaveit kohe servimurdega ja kuigi üheksandas geimis suutis australlanna samaga vastata, murdis eestlanna kohe tagasi ja kindlustas võidu 6:4. Kaheksa topeltveaga patustanud Stosur tegi ka Kontaveiti teisel matšpallil topeltvea.

"Ta (Stosur) on hea vastane ja ma olin tema mängustiiliga harjumisel avasetis raskustes. Teise seti alguses võtsin punkt-punkti haaval ja kuidagi keerasin seisu ümber. On pisut raske mängida turniiril, kus pole varem kunagi mänginud. Siin tuleb kohaneda kiiremini," sõnas Kontaveit vahetult võidu järel.

Teises ringis kohtub eestlanna turniirile vabapääsme saanud jaapanlanna Naomi Osakaga (WTA 48), kes alistas 6:2, 6:2 Kristina Mladenovici. Matš algab homme meie aja järgi kell 12, Delfi TV vahendab kohtumist otsepildis.

Tänena mäng täispikkuses:

Enne mängu:

Esialgu pidi meie esireket avaringis kohtuma Petra Kvitovaga, kuid eile Doha turniiri võitnud tšehhitar loobus Dubai võistlusest. Seetõttu tuli Kontaveidil vastamisi minna kvalifikatsioonist läbi tulnud Stosuriga, kelle kõrgeim edetabelikoht pärineb 2011. aastast, kui ta oli maailma 4. number. Samal aastal õnnestus tal võita ka US Open, aasta varem jõudis ta French Openil finaali.

Eelmisel nädalal mängis Kontaveit Dohas, kuid pidi juba avaringi järel reketid pakkima. Eesti esireket vandus tulemusega 2:6, 1:6 alla prantslanna Alize Cornet'le (WTA 40.).