Kontaveit alustas matši suurepäraselt ning suutis kohe ameeriklanna esimese servigeimi murda. Eestlanna pääses kiiresti juhtima 3:0, kusjuures Vandeweghe võitis esimest kaheteistkümnest pallivahetusest vaid ühe (!).

Kuuendas geimis murdis Kontaveit taas maailma 16. reketi pallingu ja juhtis juba 5:1. Oma järgmisel servil kindlustas Kontaveit setivõidu 6:1, sett kestis kõigest 21 minutit.

Teise seti alustuseks hoidis Vandeweghe oma pallingut ja jõudis siis mängu esimese murdepallini, mida aga realiseerida ei suutnud. Seejärel lagunes aga ameeriklanna mäng taas täielikult ning ta kaotas kolm oma servigemi järjest ja kogu matši kõigest 56 minutiga 1:6, 1:6.

Eesti esireket lõi kaks ässa, tegi kaks topeltviga, realiseeris kuuest murdepallist viis (vastane 0/1) ja võitis matši 80-st punktist lausa 55 (69%).

Kontaveit ja Vandeweghe olid varem kohtunud korra - eelmise aasta Madridi turniiri avaringis võttis ameeriklanna 6:4, 7:6 (7) võidu.

Kontaveit läheb teises ringis kokku kas venelanna Svetlana Kuznetsova (WTA 39.) või sloveenlanna Polona Hercogiga (WTA 62.).

Läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud Kaia Kanepi alistas tänases avaringis kindlalt 22-aastase itaallanna Camilla Rosatello 6:1, 6:2.