Kvalifikatsioonist põhitabelisse murdnud Kontaveit alustas hästi ning hoidis oma servi kuni seitsmenda geimini, mil Šarapova tegi matši esimese murde. Šarapova hoidis seejärel kindlalt oma pallingut ja murdis ka teistkordselt eestlanna servi, lõpetades avaseti 35 minutiga 6:3 võiduga.

Teises setis murdis Šarapova 21-aastase Kontaveidi teise servigeimi, pääsedes ette 3:1. Eestlanna vastas kohe omapoolse servimurdega, kuid järgmises geimis tegi sama ka 30-aastane venelanna. Seisul 3:5 suutis Kontaveit viienda murdepalli ära kasutada, ent paraku vastas koheselt murdega ka venelanna, realiseerides esimese matšpalli.

Kontaveit lõi täna neli ässa, tegi ühe topeltvea ning realiseeris kaheksast murdepallist kaks. Kogenud venelannal kogunes neli ässa ja kaks topeltviga, kuid otsustavaid punkte mängis ta hiilgavalt, kasutades murdevõimalusi ära oluliselt paremini - kuuest viis.

Poolfinaalis läheb Šarapova kokku Carla Suarez Navarro (Hispaania) ja Kristina Mladenovici (Prantsusmaa) vahelise mängu võitjaga.

Kontaveit alustas Stuttgardis kvalifikatsioonist, kus alistas kolm vastast, ning võitis seejärel avaringis horvaadi Ana Konjuhi (WTA 34) ning kaheksandikfinaalis maailma kuuenda reketi Garbine Muguruza. Hea turniir peaks eestlanna esmaspäeval avaldatavas uues WTA edetabelis tõstma praeguselt 73. kohalt vähemalt 64ndaks, mis tähistaks ühtlasi ka tema karjääri kõrgeimat positsiooni.

Pisut üle aasta aja meldooniumi kasutamise tõttu võistlustelt eemal olnud Šarapova ei oma seetõttu praegu ka kohta WTA tabelis. Endine maailma esireket on oma karjääri jooksul võitnud viis Suure Slämmi tiitlit.

Mäng täispikkuses: