Eestlastele on Lootsma tuttav möödunud aasta Paf Openilt, kui nad Kenneth Raismaga nii Tallinnas kui Pärnus paarismängu võitsid. 22aastane hollandlane on viimastel kuudel hästi esinenud üksikmängus. Oktoobris Tšehhis toimunud Future turniiridel jõudis ta mõlemal korral finaali ja kaotas seal napilt tšehh Petr Michnevile (ATP 328).

Laagris oli ta finaali jõudmiseks alistanud kaasmaalase Bart Stevensi, usbeki Temur Ismailovi (ATP 533), veerandfinaalis Vladimir Ivanovi (ATP 538) ja poolfinaalis venelase Alexander Vasilenko (ATP 676). Tänases finaalis sai ta jagu ukrainlasest Marat Deviatiarovist (ATP 655) tund ja 14 minutit kestnud mängus 6:2, 6:4.

Paarismängus oli tema paariliseks kaasmaalane Botic Van de Zandschulp (ATP 517), kes üksikmängus kaotas napilt poolfinaalis Deviatiarovile. Nende tee finaalini kulges kindlate võitudega, alles viimases kohtumises Karol Becki (SVK) ja Artjom Dubrinõi (RUS) vastu läks vaja otsustavat setti 6:3, 5:7, 10:6.

Järgmisel nädalal saab jälle head tennist näha, kui algab Paf Openi viimane turniir Pärnus. Osalejad on paljuski taas samad, nende hulgas ka Kenneth Raisma ja Vladimir Ivanov.