Tartus alanud Paf Open turniiride sari sai täna Pärnus väärika lõpu, sest teist korda oli Eesti tennisepublikul finaalis võimalus kaasa elada kohalikule mängijale. Tuleb tunnistada ja tunnustada, et täna oli vastane parem. Van de Zandschulp mängis suurepärase turniiri ja oli võitu väärt.

Finaali jõudmine oli Ivanovile tubli saavutus, sest sinna jõudmine polnud lihtne. Esimeses ja teises ringis tuli tal välja ronida kaotusseisust, veerandfinaalis võitis endast rohkem kui sada kohta eespool oleva Jevgeni Tjurnevit ja poolfinaalis Tallinna Paf Openi võitnud hollandlast Niels Lootsmat (ATP 639.).

Ivanov ja van de Zandschulp enne tänast üksikmängus kohtunud polnud. Küll aga sai Ivanov 21aastase hollandlase tugevat servi ja teravaid tõrjeid tunda paarismängu poolfinaalis, kui paaris Kenneth Raismaga nad van de Zandschulpi ja Niels Lootsmat võitsid.

Tänast mängu alustas hollandlane võimsalt. Kohe esimeses geimis lõi kaks serviässa ja ei loovutanud Ivanovile punktigi. Neljandas geimis jõudis murdepallini ja realiseeris sellegi. Seti lõpus murdis ta veel ühe Ivanovi servigeimi ja võitis seti 6:2.

Teises setis asus van de Zandschulp oma servil 40:0 juhtima, Ivanov võitles välja murdepalli, kuid otsustavatel hetkedel õnnestusid hollandlasel taas serviässad (mängus kokku 9) ja Eesti teisel reketil geimi murda ei suutnud.

Küll aga õnnestus Ivanovil vastase servigeim murda kolmandas geimis. Ivanov jõudis murdepallini ka seitsmendas geimis, kuid van de Zandschulp kaitses selle. Siis leidis hollandlane mängukindluse ja võitis seti 6:4.

See oli Botic van de Zandschulpile tänavu kolmas ITF Future turniiri võit, augusti lõpus võitis Hollandis kaks turniiri järjest.

Kolm nädalat kestnud Paf Open turneed võib lugeda eestlastele kordaläinuks. Kenneth Raisma võitis Tartu turniiri, mis oli tema karjääri esimene meesteturniiri triumf üksikmängus. Tallinnas jõudis Raisma teise ringi ja Pärnus poolfinaali. Kokku teenis ta kolme turniiriga 25 ATP punkti (18+1+6) ja tegi ATP edetabelis korraliku tõusu. Ivanov jõudis Tartus ja Pärnus finaali ning Tallinnas veerandfinaali. Sellega kogus ta kolme nädalaga 22 ATP punkti (10+10+2).

Mattias Siimar, Karl Kiur Saar, Kristjan Tamm ja Oskar Lusti teenisid Tartus vajalikud ATP punktid, kusjuures 20aastane Saar pääses sellega esimest korda ATP edetabelisse.