Eesti kindlustas matšivõidu juba kahe üksikmänguga, mille järel juhiti 2:0. Kenneth Raisma alistas Christos Antonopoulose 6:1, 6:0 ja meie esinumber Jürgen Zopp Ioannis Stergiouse 6:0, 6:1.

Paarismänguks saatis kapten Ekke Tiidemann kreeklaste vastu väljakule eile väga hästi toiminud duo Jürgen Zopp ja Mattias Siimar. Eestlased lõpetasid ka selle mängu tulemusega 6:0, 6:1.

Alagrupi võit viis Eesti homsesse poolfinaali, kus nende vastaseks on Moldova. "Mängud lihtsad ei saa olema," tõdes Tiidemann. "Olen nende esireketi Radu Alboti mängu siin Tallinnas jälginud. Ta ise eriti mängu ei ehita, aga tagasiajamises on väga osav."

Zopp lisas, et on treeningutel Raduga mänginud, aga võistlustel kohtunud ei ole: "Kergelt midagi ei tule, ma ei saa alahinnata vastast, kes minust edetabelis 30 kohta eespool on," ütles ta. "Ta on väga visa mängija."

"Selguseta on, kes moldovalastest mängib esimest mängu. Alagrupimängudes käisid erinevatel päevadel väljakul hoopis kolmas ja neljas reket (mõlemad ATP edetabelikohata). Võibolla on neil taktika hoida kõvem mees poolfinaaliks," kahtlustab Tiidemann.

Kui tuleb mängida otsustav paarismäng, siis on võrdsed võimalused edasi pääseda mõlemal koondisel. Radu Albot on häid tulemusi näidanud just paarismängus. Möödunud kevadel võitis ta paaris serblase Dusan Lajoviciga ATP Istanbuli turniiri. Kolmel viimasel Grand Slamil on ta pääsenud paarismängus põhitabelisse.

Homme algavad mängud Tere tennisekeskuses kell 12, kui peaväljakul on vastamisi Küpros ja B-alagrupi võitja. Marcos Baghdatise mängu saab näha kella ühe paiku. Eesti koondise mängude algus on kell 16 ja seda näeb taas Delfi TV vahendusel. Mängitakse kolm mängu: esimesena kohtuvad koondiste teised paigutused, seejärel esireketid ning matši lõpetab paarismäng.

"Iga päevaga on publikut saali rohkem tulnud. Loodame, et homme on täismaja ja tugev poolehoid aitab Eesti poisid võidule," ütleb võistluste direktor Riho Kallus. Ühtsustunde loomiseks on plaanis fännitribüün T-särkide abil sinimustvalgeks värvida.

Eesti - Kreeka mäng täispikkuses: