Kõik senised kolm kohtumist on lõppenud Williamsi võiduga. Viimati oldi vastamisi 2009. aastal Pekingis, kus ameeriklanna võitis 7:5, 6:4. Tasavägise esimese seti pidasid nad ka aasta varem Wimbledonis, kui Serena võidunumbrid olid 7:5, 6:3.

"Serena on sel aastal saanud nii mõnedki kitlid. Arvestades, et tänavu pole ta suurtel slämmidel midagi erilist teinud, siis on aasta viimane Grand Slam talle tõestuse koht ja surve on suht korralik. Kui Kaia ei hakka ise endale pressi peale panema, on tal täna Serena vastu suuremad šansid kui kunagi varem," arvas Karjus.

"Usun, et esimest korda elus ei vea mentaalne pool Kaiat alt ja ta on vaimult tugevam kui Serena. Nii heas mentaalses seisundis ma polegi Kaiat varem näinud. Treenerit pole, kohustusi pole, saab vabalt mängida. Vaja lihtsalt kütta ja vaadata punkt punkti kaupa, mis mäng toob. Nii kui ta mõtlema hakkab, ei ole midagi head loota."

Kanepi senisest kolmest vastasest US Openil oli vaid üks temast edetabelis madalamal positsioonil - avaringis Pauline Parmentier (WTA 74.). Edasi tõi tabel talle juba hoopis tugevamast puust rivaalid - Samantha Stosuri (WTA 21.) ja Carla Suarez Navarro  (WTA 16.).

"Kaial on sel turniiril raske tabeli tõttu algusest peale selg vastu seina olnud. Kindel see, et sisemuses tal suuri spordimehelikke ambitsioone polnud. Läks lihtsalt mängima ja vaatama, mis saab. Selline seisund sobib talle kõige paremini," märkis Karjus. "Kuid homme (täna - toim) on uus mäng ja uus päev. Eelmised mängud ei loe enam midagi. Võib tulla veel parem mäng või totaalselt auku kukkuda. Oleneb, kuidas pingega toime tuleb."

Kuigi tenniseportaalid toovad homse mängu eel välja, et Kaia peaks oma topeltvigade arvu Serena vastu tunduvalt vähendama, siis Karjus arvab, et neid võib täna just rohkelt tulla.

"Kõik on selles kinni, kuidas tal esimene serv jookseb ja mida teha teise serviga. Serena hakkab kindlasti ta teist servi suruma, mis tähendab, et ta peab hakkama riskima ja leppima, et topeltvigu hakkab tulema, sest muidu vajutab Serena ta lihtsalt ära," arvas Karjus.

"Kaia mängib praegu viimase kahe aasta parimat tennist. Rasketest seisudest välja tulemine (Suarez-Navarro vastu avasetis 1:4 ja Stosuriga kiires lõppmängus 1:4 - toim) on andnud talle meeletu hulga enesekindlust. Nad on kogu tiimiga teinud head tööd. Usun siiralt, et ühepoolne see mäng ei tule. Serena on favoriit, aga Kaia annab kindlasti väärika lahingu."