"Kaia on füüsiliselt elu parimas vormis. Jalg on kergem ja näeb ka parem välja. Ei ole nii, et ei jaksaks joosta," ütles Kallus Delfile pärast Kanepi - Maria Šarapova veerandfinaali avasetti, mille Eesti esireket võitis 6:4.

Järgmised kaks setti kaotas Kanepi paraku 3:6, 2:6.

"Kolmandas setis näitas Maria kindlasti paremat tennist. Ta oli ennast leidnud ja mängis jube enesekindlalt. Aga tubli turniir ja tubli matš enne Australian Openit. Arvan, et ta on isegi oma ootusi pikka mängupausi arvestades ületanud," lisas Saaremaa Openi peakorraldaja.

Kalluse arvates oli Kanepi eelmise kahe Šarapovaga peetud matšiga võrreldes võidule kõige lähemal. "Seekord oli ta neist kolmest mängust võidule kõige lähemal. Esimest korda vaatasin teda Prantsusmaal Mariaga veerandfinaalis mängimas, siis ei olnud mäng kindlasti nii tasavägine kui täna. Kaial olid oma variandid ja võimalused olemas," sõnas Kallus.

"Turniiri kokkuvõteks võib öelda, et Kaia üllatas väga meeldivalt. Sai esimeses ringis väga hea võidu ja võitis teises ringis maailma 17. reketit nii kindlalt, see oli suurepärane. Täna hakkas ta väga ilusti vastu. Kaia on väga heas vormis, mis on positiivne. Loodame, et tal jalad vastu peavad. On hea, et ta praegu selliseid tugevaid mänge saab. Maria on läbi aegade maailma top 5 naistennisist. Seda mängukogemust ongi vaja, et Australian Openil korralikult esineda."

Kanepi alistas Brisbane'is avaringis venelanna Aleksandra Panova (WTA 30.) 6:3, 6:7 (6:8), 6:2. Teises ringis sai eestlanna väärt võidu maailma 17. reketi Carla Suarez Navarro üle numbritega 6:2, 6:2.

Aasta esimene suure slämmi turniir algab Melbourne'is 13. jaanuaril. Pole veel teada, kas Kanepi enne seda veel mõnel soojendusturniiril osaleb.