Kui möödunud aasta lõpus kirjutas Kontaveit oma Facebooki lehel, et ta venitas Tais treeninglaagris jalalihast ja peab võistlustest mõneks ajaks kõrvale jääma, siis pärast Australian Openi põhitabeli pääsme saamist otsustas maailma edetabelis 120. kohal olev tallinlanna siiski tippturniiril osaleda.

"Tema vigastus osutus kergemaks kui algselt kardeti ning ta siiski sõidab Austraaliasse," kinnitas Tenniseliidu peasekretär Allar Hint Delfile.

Algul oli 21-aastane Kontaveit lootnud, et saab vigastuspausilt naasta 23. jaanuaril Prantsusmaal algaval ITFi turniiril.

"Mul on teatada rõõmustav sõnum. Sain koha Australian Openi põhitabelisse ja olen teel Melbourne`i poole, et järgmisel nädalal võistlustega alustada. Aasta lõpus treeningul saadud vigastus osutus väiksemaks kui algul arvati ja tänu ravile olen edukalt taastunud. Australian Openi põhiturniiri tabelid loositakse 13. jaanuaril, siis saan teada ka avaringi vastase. Pöidlad pihku!" kirjutas Kontaveit täna õhtul Facebookis.

Kontaveit on varem Austraalia lahtistel põhitabelisse pääsenud korra ja seda eelmisel aastal. Eestlanna sai mullu aga väga raske loosi ning pidi avaringis mängima kolmanda asetusega Garbine Muguruzaga, kes võitis 6:0, 6:4.