11-aastane Samuel on tubli tennisepoiss, aga põeb samal ajal parandamatut haigust, hemofiiliat ehk vere hüübimatust, kirjutavad ERRi Uudised. Arstide soovitusel valiti ta välja, et raskelt või krooniliselt haigete laste unistuste täitmisega tegelev heategevusorganisatsioon (Minu Unistuste Päev) korraldaks talle väga erilise päeva. Üks soov Samueli nimekirjas osutus aga eriti keeruliseks, nõudis rahvusvahelist koostööd, "Pealtnägija" abi ja lõpuks ka pisut õnne.

Kuna Samueli lemmik tennisemängija on Roger Federer, sest Samuelile meeldib tema serv ja ründelöök, oli tema suurimaks sooviks saada tennisepall, kus oleks Federeri autogramm.

Esmalt teatati Minu Unistuste Päevale Federeri heategevusfondist, et neil on väga kindel kord ja fännidele saadetakse ainult autogrammiga postkaarte. Kuna ametlikult oli müür ees, hakkas ka "Pealtnägija" niite tõmbama.

Eesti juhtiva tenniseeksperdi Margus Uba kaudu võeti ühendust Eesti tennisefännidega, kes läksid Monte Carlo tenniseturniiri vaatama, aga kuna Federer oli vigastatud ja kiirelt turniiril konkurentsist langes, ei jõudnud eestlasest fänn tennisestaariga kohtuma.

Siis aga leidis Minu Unistuste Päeva tegevjuht Kristiina Gabor-Mägi uue niidiotsa, sest selgus, et tema õe abikaasa teab üht Roger Federeri head sõpra, aga kui pallisaaga oli kestnud juba mitu kuud ja Samueli unistuste päev aina lähemale jõudis, ei olnud Gabor-Mägi veel autogrammiga palli kätte saanud.

Lõpuks jõudis Federeri autogrammiga pall üle noatera ikkagi kohale, hakates liikuma alles kaks päeva enne Samueli pidupäeva.