Eelvõistlused ehk kvalifikatsiooniturniirid lõppesid eile. Pidamata jäi vaid üks meeste mäng, kus kohtuvad venelane Dmitiry Mnushkin ja lätlane Mikelis Libietis. Seepärast ei ole veel selge ka meeste üksikmängu lõplik tabel.

Eelringid ja avaringide mängud toimuvad Pärnu kahes suuremas keskuses: Kesklinna Tenniseklubis (Ringi tn 14a) ja Pärnu Tennisehallis (Tammsaare pst 39).

Kolmapäevast alates on Eesti meeste mängud otsepildis jälgitavad ka Delfi TV-s!

Naiste eelturniirist võttis osa 23 naist, neist kolm eestlannat: Elena Malõgina, Polina Tsernjak ja Anna Pavlova. Paraku keegi neist põhitabelisse ei jõudnud.

Meeste kvalifikatsiooniturniiri tabelis alustas 48 meest ja neist koguni 14 olid eestlased. Tabeli asetatud mängijate seast võis leida ka Eesti ATP edetabeli kohtadega Markus Kerneri (ATP 1586) ja Jaan Kononovi (ATP 1876). Loosi tahtel pidid just need mehed mängima omavahel, et selgitada, kes pääseb põhiturniirile. Kononov võitis 6:0, 6:3 ja kindlustas endale koha põhiturniiri tabelis.

Meeste põhiturniiri tabelis on tänavune Eesti meister Vladimir Ivanov. Lisaks pääsevad põhitabelisse korraldaja vabapääsmega Anton Pavlov, Kenneth Raisma ja Kristjan Tamm.

Naiste põhiturniirile pääsevad korraldaja vabapääsmega Eva Paalma, Jana Kuzovkova, Birgit Burk ja Lisanna Pihlak.

Nii meestel kui ka naistel on võimalik sellelt võistluselt saada maailmaedetabeli punkte. Erinevus on aga edetabeli kohtade osas. Kui meestel piisab näiteks Merko Estonian Openil esimese ringi võidust, et pääseda ATP edetabelisse, siis naistel on vaja aasta (365 päeva) jooksul koguda WTA edetabeli punkte kolmelt võistluselt, et saada koht maailma edetabelis.