22-aastane Kontaveit päästis 5:7 kaotatud avaseti järel teises setis kaks matšpalli ja viis kiire lõppmängu 7:3 võiduga kohtumise otsustavasse setti. Ka kolmas sett lõppes kiire lõppmänguga - seal tuli eestlanna välja 0:2 kaotusseisust ja võitis 7:5.

Kontaveit lõi kolm tundi ja 13 minutit kestnud maratonmängus kaks ässa, tegi seitse topeltviga ja realiseeris 19-st murdepallist 9 (47%). Kahe peale kokku saadi koguni 39 murdevõimalust ning kümne topeltveaga patustanud Mladenovic kasutas neid ära 55%-liselt (11/20).

Mängu käik:

Avasett kulges väga kummaliselt - seitse esimest geimi lõppesid murdega, seejärel Kontaveit hoidis oma pallingut ja pääses 5:3 juhtima, kuid peagi oli juba Mladenovic ees 6:5. Kontaveit päästis siis oma servil esimese settpalli, kuid teise murdevõimaluse prantslanna realiseeris ja võitis avaseti 7:5.

Teist setti alustas Kontaveit murdega, kuid kaotas kohe oma pallingu otsa. Seitsmendas geimis suutis eestlanna taas vastase pallingu murda, ent jälle vastas Mladenovic koheselt samaga. Seisul 5:4 jõudis prantslanna Kontaveiti servil kahe matšpallini, kuid eestlanna päästis need ja viigistas 5:5-le. Järgnevalt pääses eestlanna 40:0 juhtima, aga Mladenovic tuli raskest seisust välja ja hoidis oma pallingut. Ka Kontaveit suutis servigeimi hoida ja teine sett läks kiiresse lõppmängu. Kontaveit alustas lõppmängu hästi, juhtis 2:0 ja 5:2 ning võitis lõpuks 7:3.

Otsustavas setis püsis mäng tasakaalus seisuni 2:2, siis kaotati viis oma pallingugeimi järjest ja Kontaveit leidis end kaotusseisust 4:5. Eestlanna suutis ellujäämisgeimis Mladenovici pallingu murda ja viigistas 5:5-le. Seejärel hoiti oma servigeime ja ka see sett läks kiiresse lõppmängu. Seal võitis Kontaveit 0:2 kaotusseisust viis punkti järjest ja võitis 7:5!

Kontaveit läheb teises ringis vastamisi Angelique Kerberiga (WTA 12.), kes alistas täna Petra Kvitová (WTA 10.) kindlalt, 6:3, 6:2. Delfi TV vahendab ka seda kohtumist otsepildis.

Eesti tennise esireketile on Stuttgardi turniir kahtlemata eriti oluline: aasta tagasi saavutas ta seal oma karjääri esimese tõeliselt suurte võidu, alistades toona WTA edetabelis 6. kohal olnud Garbiñe Muguruza. Kontaveiti tee lõpetas alles veerandfinaalis Maria Šarapova.