Kaks tundi ja viis minutit kestnud mängu jooksul lõi Kontaveit 5 serviässa ja tegi 2 topeltviga, vastane lõi vaid ühe ässa ja tegi 3 topeltviga. 13-st murdepallist realiseeris eestlanna 7, hiinlanna 9-st 4. Kuigi esimese servi õnnetumisprotsent oli Kontaveidil madalam (58% vs 64%), siis oma esimeselt servilt võitis ta punkte rohkem (63% vs 57%). Vastase esimeselt servilt võitis Kontaveit 43 % punktidest (Zhangi sama näitaja 37%), teiselt servilt 42% (Zhangil 46%).

Kontaveidi veerandfinaali vastane selgub tänaõhtusest mängust hispaanlanna Garbine Muguruza (WTA 14.) ja tšehhitar Katerina Siniakova (WTA 47.) vahel. Muguruzaga on Kontaveidil omavahelist mängude seis 1:2, Siniakovaga 1:1. Viimati kohtus ta tšehhitariga US Openi avaringis, kaotades kolmes setis 7:6, 3:6, 5:7. Muguruzaga mängis Eesti esireket viimati 2017. aasta Prantsusmaa lahtistel. Kontaveidi homne veerandfinaal algab orienteeruvalt kell 15, Delfi TV vahendab ka seda matši otsepildis.

Mängu käik:

Avasetis pääses Kontaveit 3:1 juhtima, kuid Zhang suutis kuuendas geimis tagasi murda ja viigistada. Otsustava teise murde tegi eestlanna eduseisuks 5:4 ning lõpetas seejärel oma pallingugeimi hoidmisega ka avaseti.

Teist setti alustas Kontaveit murdega, ent kaotas siis kolm geimi järjest. Eestlanna jõudis veel viigini, kuid seisul 4:5 kaotas Kontaveit teistkordselt oma servigeimi ja mäng läks kolmandasse setti.

Kolmas sett algas samuti Kontaveidi servimurdega, mida ta selles setis tegi veel kaks korda. Kuigi geimisiselt olid seisud tasavägised, suutis Zhang enda pallingut hoida vaid korra.