Kontaveit alustas kohtumist hästi, kui läks esimeses setis 3:0 juhtima. Siis sai Stephens oma mängu käima ning võitis järjest kolm geimi. Seisul 4:4 murdis ameeriklanna Kontaveiti pallingu ning võitis esimese seti lõpuks 6:4.

Teises setis jäi eestlanna raskesse seisu, kui Stephens murdis kiirelt Kontaveiti servi ja läks 4:2 ette. Sealt hakkas Kontaveiti tagasitulek. Ta murdis kahel korral ameeriklanna pallingu ja võitis seti 7:5 ning viis kohtumise otsustavasse setti.

Kolmandas setis pääses esimesena murdega ette taas Stephens, kuid üks geim hiljem murdis Kontaveit tagasi. Seisul 5:4 kaotas maailma üheksas reket oma servigeimi nulliga, mis kindlustas Kontaveitile raske võidu.

Kaks tundi ja 34 minutit kestnud kohtumises servis Kontaveit kolm ässa Stephensi ühe vastu. Topeltvigu tegid mõlemad mängijad kaks.

Järgmises ringis kohtub Kontaveit Coco Vandeweghe (WTA 49.) ja Donna Vekici (WTA 45.) vahelise kohtumise võitjaga.

ENNE MÄNGU:

Kontaveit ja Stephens on varem kohtunud vaid ühe korra ning seda selle aasta Prantsusmaa lahtiste kaheksandikfinaalis, kui eestlanna mäletatavasti totaalselt liimist lahti olla ning vaid 54 minutit kestnud mängus vastasele 2:6, 0:6 kaotas.

Kummagi tennisisti jaoks ei alanud hooaja lõpp Aasias väga edukalt: kui Kontaveit langes Tokyo turniiril teises ringis, siis Stephens piirdus samal ajal vaid ühe matšiga, jäädes alla maailma 45. reketile Donna Vekićile.

Kontaveidi jaoks on hooaja teine pool kippunud taas pigem kehvasti minema: pärast Wimbledonis kolmandasse ringi jõudmist on ta vaid ühe korra suutnud kaks mängu järjest võita.

Kihlveokontorid peavad enne kohtumist soosikuks ameeriklannat - suuremates kontorites on tema koefitsient 1,4 ümber, samal ajal kui Kontaveidi võidu korral on võimalik raha tagasi teenida umbes kolmekordselt.

Delfi Sport toob Kontaveidi matši lugejateni otseblogis.