Kanepi suutis maailma 166. reketi vastu küll avaseti 6:2 võita, kuid teise seti alguses toimus murdumine - eestlanna mängust kadus kindlus ning Rodionova võitis nii teise kui kolmanda seti tulemusega 6:2, 7:5 hoopis ise.

Sealjuures ei tulnud võit ka Rodionovale lõpus kõige libedamalt: otsustavat setti 5:2 ja 5:3 juhtides oli tal kasutada kaks matšpalli, kuid kumbagi ei suutnud ta ära kasutada. Kanepi suutis 1:5 kaotusseisust võita järjest küll neli geimi, kuid siis murdis Rodionova eestlanna servi ning sai lõpuks magusa võidu.

Seega on Wimbledoni põhiturniiril ainus eestlanna Anett Kontaveit, kes alustab oma võistlust järgmise nädala alguses.

Enne mängu:

Venemaal sündinud, kuid viimased kolm aastat Austraalia värvides võistlev Rodionova pole oma karjääri jooksul WTA edetabelis väga kõrgel kohal olnud - tema tippmargiks on seni jäänud 2010. aastal saavutatud 157. rida.

Suure Slämmi turniiridel pole ta kunagi esimesest ringist kaugemale jõudnud, Wimbledonis pole Rodionova aga isegi põhiturniirile pääsenud.

Kolmest ringist koosneva kvalifikatsiooni alustuseks alistas pika mängupausi tõttu hetkel alles maailma 544. numbriks olev Kanepi hollandlanna Lesley Kerkhove 6:1, 7:5.

"Tundsin end hästi – ei saanudki kuidagi aru, et pole tükk aega suurtel turniiridel kaasa löönud. Aga parema ülevaate seisundist saab, kui tuleb mängida mitu päeva järjest," sõnas Kanepi eile Delfile. "Arvan, et igaüks, kes juba kvalifikatsiooni mängima tuleb, mõtleb põhitabelisse pääsust. See on ka minu esimene eesmärk. Kui õnnestub, siis vaatame edasi. Igatahes tunnen end praegu igas mõttes väga hästi."

Kui Wimbledonis vihma ei saja, algab Kanepi ja Rodionova kohtumine Eesti aja järgi kell 13.00. Delfi kajastab mängu otseblogi vahendusel.