Avaseti Kontaveit kaotas 3:6. Algus oli ilus, Kontaveit kohe murdis ja pääses juhtima 2:0 ning 3:1. Seejärel sai Bertens suurte raskustega kätte oma servigeimi, mille pealt toimus murrang. Viis geimi järjest hollandlannale.

Teine sett jäi pooleli seisul 4:1 Kontaveiti kasuks. Jälle suutis Anett vastase esimese servigeimi murda. Teise seti keskel hakkas sadama.

Mäng jätkus täna õhtul Eesti aja järgi kella 20 paiku. Kontaveit jätkas teises setis head hoogu. Hollandlanna võitis pärast pausi teises setis vaid ühe geimi. Sett Kontaveitile kindlalt 6:2.

Kolmandas setis murdis Bertens seisul 1:1 Kontaveiti pallingu. Eestlanna suutis kaks geimi hiljem vastu murda ning viigistada seisu 3:3. Pärast seda Kontaveit rohkem ühtegi geimi võita ei suutnud. Bertens murdis kaks korda eestlanna pallingu ja kindlustas kolmanda seti võiduga 6:3 kogu kohtumise võidu.

Kontaveit servis kaks ässa, Bertens kaheksa. Topeltvigu tegi eestlanna kolm Bertensi kahe vastu.

Bertens kohtub Cincinnati turniiri veerandfinaalis maailma seitsmenda reketi Elina Svitolinaga, kes alistas kaheksandikfinaalis USA esindaja Amanda Anisimova (WTA 173.) 6:4, 6:4.

Eelinfo:

Kui Kontaveit on 16 parema sekka jõudmiseks pidanud alistama maailma 22. ja 31. reketi, siis Bertensi teekond on olnud vähemalt selle järgi vaadates veelgi keerulisem: avaringis oli ta üle maailma 24. numbrist Coco Vandeweghest, teises ringis andis aga maailma teine number Caroline Wozniacki talle loobumiskaotuse, kusjuures Bertens oli avaseti võitnud.

Omavahel on Kontaveit ja Bertens seni kohtunud kahel korral: 2016. aastal jäi New Havenis kõvakattel peale eestlanna, eelmisel suvel Gstaadi saviliival aga Bertens.