"Reketit on Kaia varem ka loopinud. New York Times on ka kirjutanud, et kui Kaia kohe mängu alguses käima läheks, siis oleks ta võitmatu!" ütles Raud.

Mängule lisab põnevust ka kolmapäeva õhtul puhuv kõva tuul.

"Tuul on täna siin maailma suurimal Arthur Ashe tennisestaadionil allosas tõesti tugev. Kaia mängis ka laupäeval sellistes oludes Jelena Jankovici vastu, nii et küllap ta oskab sellega arvestada," rääkis Raud heitliku ilma kohta.

Kellele rahvas kaasa elab?

"Praegu ei ole veel aru saada, kumb mängijatest on võitnud tribüünidele kogunenud rahva südame. Alguses oli tribüünidel rahvast hõredamalt, sest täna oli ju tavaline tööpäev. Alles nüüd voorib sadade ja sadade kaupa inimesi juurde," ütles Raud. Tribüünidel on kuulda ka eesti keelt ning toetushõikeid Kaiale – nii et ka kohalikud eestlased on tulnud Kaia Kanepit vaatama!

USA meedia on Kaia suhtes sõbralik ja ootusärev

Neeme Raud on jälginud ka kohalikku meediakajastust Kaia Kanepi kohta ning tema sõnul on sealsed spordikommentaatorid ennast Kanepi tegemistega kenasti kurssi viinud.

"Teatakse seda, kuidas ta oli vahepeal madalseisus ning treenereid vahetas. Samas, USA-s inimestele meeldivadki sellised lood väga, tänavapoisist presidendiks ning nullist tippu," ütles Raud.

Kaheksajalg Pauli konkurent ennustab võitu just Kanepile

Sel aastal Jalgapalli MMil õigete võitjate ennustamisega kuulsaks saanud kaheksajalg Paul on Suure Slämmi turniiril saanud endale aga konkurendi – New Yorgi loomaia ahv Grandpa on asunud oraaklina etteütlema mängude võitjaid. Tänaseks pani ahv Grandpa võidulootused just Kaia Kanepile.

Mida arvavad sellest aga pealtvaatajad tribüünidel, kas ahv Grandpa on muutnud juba sarnaseks autoriteediks nagu Paul, et tema arvamust võetakse kuulda?

"Grandpa üle oleme siin omavahel naernud, kaheksajalg Pauli kuulsust pole ta veel saavutanud, eks siis mängu edenedes selgub, kas ta tänane ennustus läheb täppi," rääkis Raud.

Neeme Raud kohtub Kaiaga ise pärast mängu ning nende õhtul tehtud intervjuud näeb juba neljapäeva hommikul ETV saates "Terevisioon".

Kaia Kanepi võitles küll kõvasti, kuid kaotas veerandfinaalis ligi kaks tundi kestnud matši venelanna Vera Zvonarjovale 3-6, 5-7.