Kui esimeses setis ei jätnud Kontaveit (WTA tabeli 91.) USA esindajale Gibbsile (104.) vähimatki sõnaõigust ja võitis selle koguni 19 minutiga, siis teises avaldas kahekordne NCAA ülikoolide meister südi vastupanu.

Kontaveit juhtis 3:1 ja pärast järjekordset servimurret 4:3, ent Gibbs viigistas seisu. Ent mängu kaks viimast geimi kuulusid eestlannale ja ta vormistas teise matšpalli võiduks. Kohtumine kestis 55 minutit.

"Sain hakkama..." otsis õnnelik Kontaveit vahetult pärast mängu lõppu staadioniintervjuus sõnu. Kui talt küsiti, kas ta lootis enne turniiri algust poolfinaali pääseda, kõlas vastus: "Kindlasti mitte."

Triumf tähendas, et WTA pingerivis kerkib Kontaveit juba poolfinaali pääsemisega umbes paarkümmend pügalat - hetke livetabelis on ta päralt 72. positsioon, mis tähistab mõistagi samuti ta karjääri kõrgeimat kohta.

Poolfinaal kogenud belglannaga

Kontaveit lõi täna viis pallinguässa (Gibbs 0) ja tegi kolm topeltviga (Gibbs 2). Kokku võitis Kontaveit 58 ja Gibbs 42 pallivahetust. Suurt kaalu omas tõsiasi, et Kontaveit suutis enda kasuks kallutada koguni 67% Gibbsi teise servi punktidest.

Poolfinaalis on Kontaveit vastamisi 30aastase beglanna Kirsten Flipkensiga (WTA 73.), kes sai veerandfinaalis 6:3, 6:7, 6:1 jagu maailma 27. numbrist Johanna Kontast.

"Ta on kogenud mängija, kes on viimasel ajal esinenud väga edukalt. Ootan rasket kohtumist," sõnas Kontaveit.

Kontaveit pole Monterreys kaotanud kolme mänguga ühtegi setti - kahes esimeses ringis alistas ta teatavasti varasemad Suure slämmi turniiri finalistid Dominika Cibulkova ja Sara Errani.