Eesti esireket jäi kreeklanna Maria Sakkarile (WTA 94.) alla tulemusega 0:6, 4:6. Matš kestis tund ja 4 minutit.

"Füüsiliselt tundsin end hästi, otseselt miski ei seganudki, aga rohkem kui kahekuuline mängupaus andis ikka selgelt tunda," tõdes jalavigastuse tõttu sunnitud puhkeaja võtnud Kontaveit, kes algselt ei pidanudki Melbourne'i sõitma.

"Alguses oli ikka väga raske õiget rütmi leida. Vajalik tunnetus puudus, trennis polnud tükk aega äkilisi liigutusi teinud. Teises setis sain pallivahetused pikemaks ja mängu sisse, aga lõpp läks kahjuks ikka ära. Kahju, tahtnuks ühe seti veel mängida!" kahetses Kontaveit, ent tema häälest ei kostunud tund pärast kohtumist antud intervjuust mingil viisil masendust.

Teises setis otsustas üks geim

Avasetis tegi Kontaveit viis topeltviga ja võitis 11 punkti Sakkari 28 vastu, geimigi kätte saamata. Teine sett püsis tasavägine, kumbki hoidis vaheldumisi oma servi - kuni otsustava geimini ei antud vastasele isegi ainsatki murdepalli. 5:4 eduseisul murdis aga kreeklanna Kontaveidi pallingu ja kindlustas matšivõidu.

Kontaveit tegi lubamatult palju lihtvigu - 27 Sakkari 9 vastu. Äralööke kogunes eestlannal 15, kreeklannal vaid kolm.

Kontaveit on nüüd suure slämmi turniiridel avaringiga piirdunud viiel korral järjest. Viimati pääses ta esimesest matšist kaugemale 2015. aasta US Openil, kui kohtus neljandas ringis Venus Williamsiga.