Eelmise nädala lõpus avaldatud tabeli kohaselt pidanuks Kontaveit, kes tänases WTA edetabelis langes kolme koha võrra 81. positsioonile, avaringis kohtuma slovakitari Dominika Cibulkovaga. Täna seisab matši taga aga märge "tühistatud" ning Cibulkova saab endale vastase kvalifikatsiooniturniirilt.

Kontaveidi loobumise ametlikuks põhjuseks on toodud vigastus. Delfil neiult endalt ega ta taustajõududelt kommentaari saada ei õnnestunud. Eesti tenniseliidu peasekretäri Allar Hindi jaoks oli Kontaveidi loobumine samuti üllatus, sest viimastel päevadel on ta Tallinnas ikka usinasti trenni teinud.

"Mina ei tea samuti rohkem, kui seda, et turniiri kodulehel on tema nime taha märgitud "vigastatud"," ütles Hint. "Arvasin nähtud treeningute põhjal, et ta ikka läheb võistlema."

Kontaveit kirjutas täna pärastlõunal oma Facebooki lehel: "Head fännid. Sel kevadel toimunud Ameerika tuuril vigastasin enda kõhulihast ning selle paranemine võttis oodatust rohkem aega. Et mitte riskida uue vigastuse saamisega, otsustasin täna algavast Praha turniirist loobuda. Loodan vormi saada 22.mail algavaks Roland Garros´ks."

Kontaveit pidas viimati ametliku matši 21. märtsil Miamis, jäädes kvalifikatsiooni avaringi mängus alla kreeklanna Maria Sakkarile (WTA 131.).