Kontaveit avaldas, et tal kombeks jõulupühadeks perele šokolaaditrühvleid meisterdada ning kui intervjueerija Roald Johannson küsis, kas pärast tennisekarjääri avab Kontaveit oma kohviku ja hakkab seal oma kätega tehtud trühvleid pakkuma, vastas Kontaveit naerdes: "Jah, ma arvan küll. Selline plaan on."

"Mulle meeldib igasugu asju küpsetada ja üldse süüa teha. Ei ole jõudnud kokkamisega (viimasel ajal) üldse tegeleda. Kindlasti on vaja (need trühvlid) järgmise paari päeva jooksul ära teha," lisas Kontaveit.

Kontaveit rääkis, et võtab kooliõpinguid äärmiselt tõsiselt, sest ei taha elu lõpuni tennisega tegeleda. Eriti meeldivad Eesti teisele reketile reaalained.

"Kui mu karjäär kunagi läbi saab, ei ole ma sada protsenti kindel, et tahan elu lõpuni tennise juures olla. Tahan ka midagi muud teha. Õpin selleks praegu. Kooli pooleli jätta kindlasti ei taha," ütles Audentese Erakooli õpilane.

Kontaveidil oli tänavu viimane aasta juunioride seas. Järgmisel aastal võistleb ta ainult täiskasvanute turniiridel, sealhulgas ka täiskasvanute suure slämmi turniiride kvalifikatsioonis. Suurt arenguhüpet Kontaveit ei oota. Küsimusele, kas aasta pärast võib teda näha juba maailma 50 hulgas, vastas ta: "Loota võib, aga selliseid eesmärke ma endale ei paneks. Aga kunagi ei tea, millal see hüpe tuleb ja kui hästi võib tuleval hooajal minema hakata."