6.-9. veebruarini Zielona Goras toimuval turniiril osalevad veel Venemaa, Ukraina, Poola, Bulgaaria, Taani ja Rootsi. Seitse naiskonda jagatakse kahte alagruppi, üks nelja-, teine kolmeliikmeline. Et pääseda Maailmaliiga II grupi play-off mängudele, tuleks võita esmalt enda alagrupp ning seejärel alistada ka teise alagrupi võitja. Maailmaliiga play-off toimuks 20.-21. aprillil. Viimati mängis Eesti Maailmaliiga II grupis ja play-off voorus 2011. aastal. Aasta varem heideldi ka kõige kõrgemale tasemele tõusmise nimel.

Eesti naiskonna kapten Märten Tamla kinnitas, et Kontaveidi (WTA 21.) kaasalöömisega võib arvestada, kuid Kanepi (WTA 61.) kohal ripub suur küsimärk. Mäletatavasti puhkes eelmisel aastal väiksemat sorti skandaal: tenniseliidu väitel küsis Kanepi Fed Cupil osalemise eest 100 000 eurot. Raha ei leitud ja Eesti mängis ilma temata.

"Kui hetkel peaks koosseisu nimetama, siis paneksin kirja kindlasti Aneti ja Kaia, kuigi arvan, et Kaia ei mängi. Olen temaga rääkinud. Tal ei ole praegu tervis sada protsenti. Seega hetkel arvan, et naiskonda kuuluksid Anett, Katriin Saar, Jelena Malõgina ning neljandale kohale kandideerivad Maileen Nuudi ja Saara Orav," rääkis Tamla, lisades, et nimekirja lukku lüüa oleks ennatlik, sest turniirini on veel piisavalt aega.

Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint ei osanud Kanepi tulevikuplaanide kohta suurt midagi kosta. "Aus ja otsekohene vastus küsimusele, kas ta tuleb või ei tule, oleks "ei tea". Nii palju kui me Kaiast teame, siis ta täna puhkab ja hakkab uueks hooajaks valmistuma. Kui tihedalt ta valmistub, ei tea. Tal on olnud ka terviseprobleeme. Väga keeruline on kommenteerida, mis seisus ta on ja kuidas ta end tunneb. Nii palju kui mina tean, siis ta hetkel kaalub Fed Cupil osalemist," ütles Hint.

Hint lisas, et Kanepi kaasalöömist oleks Eestile siiski väga vaja: "Ilmselgelt oleks Kaia kohalolek igati positiivne ja vajalik. Nii tulemuste kui ka teiste tüdrukute jaoks."

Viimati tuli Kanepi Fed Cupi naiskonna eest välja 2015. aastal. Kontaveit on alates 2011. aastast alates vahele jätnud vaid ühe hooaja (2013).