Kontaveit jäi New Yorgis alla tšehhitar Lucie Safarovale 7:6, 1:6, 4:6.

"Esimene sett oli väga tasavägine ja võrdne, murdsime teineteise pallinguid. Teises setis hakkas vastane agressiivsemalt mängima ja mul oli sellega keeruline kohaneda. Ta tõrjus paremini tegi kõike paremini, aga mina muutusin pehmeks," rääkis Kontaveit.

Kolmandas setis jätkas Safarova agressivset mängu. "Mina aga ei saanud olulistel hetkedel esimest servi sisse," sõnas Kontaveit. "Seisul 2:5 sain mängu tagasi ja lõpus oli võimalus mäng viigistada. Kahju oli kaotada sellise tiheda lõpuga kohtumine."

USA turneel langes Kontaveit kõigil kolmel turniiril - Cincinnatis, New Havenis ja siis ka US Openil - välja avarimgis.

"Iga kord olid mul väga rasked vastased," kurtis Kontaveit. "Kõik tegutsesid väga agressiivselt ja mul oli raske rütmi ja enesekindlust leida, kui oled vähe mänginud. Ma ei jäänud alla suurelt vaid napilt. Kolm nappi ja vastikut kaotust. Muut pole teha kui kaotustest õppida. Tagasi mõeldes võinuks siin-seal teistviisi tegutseda, kuid tol hetkel mängisin oma maksimaalsel tasemel."

Samas leidis Kontaveit, et sääraeid kaotusi tuleb ikka ette. "Proovin meeleolu üleval hoida, sest midagi pole tegelikult katki."

Kontaveit peab kaks järgmist turniiri Hiinas.