„Mängisin väga-väga hästi, kuni teise seti seisuni 4:1 superhästi, võitlesin lõpuni ja väga kurb, et kaotasin,” sõnas Kontaveit Eesti ajakirjanikele. „Aga tennis on juba selline.”

Kontaveit tunnistas, et otsustaval hetkel, kui oli murdnud teises setis hispaanlanna teise pallingugeimi, läks asi käest. „Mängisin kehva geimi ja sealt hakkas vastane paremini mängima. Pilt muutus kiiresti teisele poole, Suarez Navarro hakkas hoopis mind liigutama.”

Kuna kohtumine oli alles äsja lõppenud, ei jõudnud Kontaveit tõsisemat analüüsi veel teha. „Raske öelda, kas olin mõne protsendi võrra vähem agressiivne või lõi tema paremini, aga mina hakkasin väljakul jooksma. Igatahes 4:1 seisult järgnesid rabedad geimid minu poolt. Ja need pallid, mis varem paar sentimeetrit sisse läksid, läksid nüüd paar sentimeetrit välja.”

Kolmandas setis oli Kontaveidil veel võimalus, kui ta murdis hispaanlanna pallingu ja servis matšivõidule, kuid tegi seda kesiselt. „Väga raske oli servida, sest päike paistis otse silma sisse. Pidin lööma pehmemad servid,” selgitas Kontaveit.

Lõppkokkuvõttes jäi Kontaveit turniiriga siiski rahule: „Kui sa suure slämmi turniiril neljandasse ringi jõuad ei tohiks kurb olla. Aga mõistagi soovisin enamat.”